10 antivirale naturale – să nu-ți lipsească niciodată din casă!

Exista alimente, toate mai mult decat obisnuite, care functioneaza ca adevarate antivirale naturale. Avantajele pe care le aduc sanatatii sunt evidente: nu au efecte secundare si nu dezvolta rezistenta, asa cum o fac medicamentele de sinteza. Iata care sunt principalele alimente care au efect antiviral natural si apara corpul de virusi, microbi si bacterii.

Fructele si legumele aduc o mare varietate de vitamine, minerale si antioxidanti care sustin un sistem imunitar puternic. Potrivit livestrong.com o dieta bogata in fructe si legume ajuta la prevenirea infectiilor si bolilor, inclusiv celor tipice sezonului rece. Dar dintre toate fructele si legumele pe care le putem consuma, cateva sunt exceptionale pentru sistemul imunitar.

Acestea sunt fructe de padure, rosiile si pasta de tomate, portocalele, grapefruit, sucuri de citrice, bananele, broccoli, conopida, varza dulce, spanacul si varza de Bruxelles. Pe lista mai sunt si ceapa, usturoiul, prazul, consumate crude.

Supa de pui este leacul infectiilor cailor respiratorii superioare, amelioreaza inflamatia, crestere hidratarea si amelioreaza congestia nazala asociata cu infectiile tractului respirator superior.

Probioticele sunt bacterii sanatoase gasite in diverse alimente fermentate care actioneaza in mod similar cu cele care exista in mod natural in organism.

Acestea sustin si stimuleaza sanatatea gastro-intestinala si imunitatea generala, protejand de infectii virale grave, inclusiv hepatita virala.

Surse valoroase de probiotice sunt iaurtul, chefirul, laptele batut, produse din soia fermentate, varza murata si muraturile in saramura.

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *