Mujdei de usturoi cremă
Ingrediente:
4-5 căței de usturoi
maioneză
smântână cu peste 20% grăsime
lămâie
Mod de preparare:
Pisează bine de tot usturoiul și adaugă o lingură generoasă de maioneză și una de smântână. Amestecă bine, până se omogenizează, și apoi adaugă sare și lămâie, după gust. Cantitățile de smântână și de maioneză pot varia, în funcție de cum îți place sosul de usturoi. Dacă îl preferi mai picant, poți adăuga o cantitate mai mare de usturoi.
SORRISO

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!
Mujdei de usturoi simplu
Ingrediente:
100 g usturoi
150 ml apă minerală
1 linguriță de ulei
sare
Mod de preparare:
Usturoiul se curăță, se trece prin presă de usturoi, se adaugă sare după gust, se amestecă, apoi se pisează până când devine o pastă fină. Se încorporează uleiul și amstecă bine, bine. Apoi, se toarnă încet, încet apa minerală, până se încorporează și aceasta. Ca un truc, în loc de apă minerală sau apă plată, se poate folosi supă de pui sau de vită pentru un gust cu mult mai bun.
Mujdei de usturoi cu oțet
Ingrediente:
5-6 căței de usturoi
o jumătate de linguriță de sare grunjoasă
1 linguriță de miere de albine
1 lingură de ulei
1-2 linguri de oțet – de preferat oțet de mere sau oțet balsamic
Mod de preparare:
Peste căţeii de usturoi, se pune o jumătate de linguriţă de sare grunjoasă şi o linguriţă de miere de albine. Se freacă bine , până se obţine o pastă. Se pune apoi o lingură de ulei şi se freacă până se omogenizează. La final se adaugă 1-2 linguri de oţet de mere şi se amestecă bine.
Mujdei de usturoi cu ou și muștar
Ingrediente:
6 căței de usturoi
1 ou
100 ml de ulei
sucul de la jumătate de lămîie
1 jumătate de linguriță de muștar
Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Curăță și pisează usturoiul. Adaugă zeama de lămâie și amestecă până se formează o cremă. În timp ce amesteci, adaugă oul, sare și piper. Continuă să amesteci și adaugă uleiul, pentru a obține textura de maioneză.
Mujdei de usturoi cu suc de roșii
Mujdeiul de usturoi cu sos de roșii este delicios și poate fi folosit chiar ca sos pentru paste sau pizza, alături de condimente precum oregano și busuioc.
Ingrediente:
1 căpățână de usturoi
1/2 linguriță sare grunjoasă
2 linguri ulei de măsline
piper după gust
5 linguri suc de roșii sau roșii proaspete curățate și tocate
Mod de preparare:
Se curăță usturoiul , se tăie cățeii de usturoi mai mărunt și se pun în mojar sau în presa de usturoi, apoi se adaugă sare peste ei și se pisează bine. Se transferă usturoiul pisat într-un bol, apoi se freacă energic cu o lingură de lemn, picurând ulei ca la maioneză. Se adaugă roșiile fie proaspete, trecute prin blender, fie sucul de roșii.
Mujdei de usturoi cu iaurt
Iaurtul preia din aciditatea și iuțeala usturoiului fâcând preparatul delicios chiar și pentru cei care au probleme cu stomacul
Ingrediente:
300 g iaurt gras
7 cătei de usturoi
1 lingurița de sare
30 ml ulei (3 linguri)
piper după gust
Mod de preparare:
Se curăță usturoiul și se dă prin presă. Într-un bol se freacă usturoiul cu sarea și se adaugă uleiul, încet, amestecându-se cu o lingură până se omogenizează. Se adaugă și piperul și se amestecă bine de tot. Se adaugă la final iaurtul și se amestecă bine.
Mujdei de usturoi cu smântână
Rețeta de mujdei de usturoi cu smântănă, ideală alături de pâine prăjită
Ingrediente:
400 g smântână – peste 20 % grăsime
8 cătei de usturoi
1 lingurița de sare
20 ml ulei (2 linguri)
piper după gust
Mod de preparare:
Usturoiul se dă prin presă sau se pisează într-un mojar. Într-un bol se freacă usturoiul cu sarea și se adaugă uleiul, încet, amestecându-se cu o lingură până se omogenizează. Se adaugă și piperul, apoi smântâna și se amestecă bine, până se formează o pastă.
Mujdei de usturoi cu lapte
De consistența unei maioneze, mujdeiul de usturoi cu lapte este ideal lângă cartofi la cuptor.
Ingrediente:
50 ml lapte
100 ml ulei
3-4 căței de usturoi
sare
1 linguriță suc de lămâie
Mod de preparare:
Se curăță cățeii de usturoi și se pun în paharul înalt de la blender, se adaugă puțină sare și laptele.Se bate cu blendarul puțin să se sfărâme usturoiul, și se adaugă ulei puțin câte puțin. La final se adaugă sucul de lămâie.
Rețetă de mujdei de usturoi verde
Ingrediente:
4 fire de usturoi verde
un praf de sare,
3 lingurițe de ulei
un pahar de iaurt
Mod de preparare:
Se curăță usturoiul și se tăie mărunt, apoi se adaugă un praf de sare și se pisează până devine că o pastă. Se adaugă ulei, puțin câte puțin ca la maioneză, amestecând bine până se face ca o cremă. La final se adaugă iaurtul și se amestecă bine până se omogenizează.
Rețetă de mujdei de usturoi lipovenesc
Mujdeiul de usturoi lipovenesc va da o savoare deosebită peștelui, fie că este făcut la grătar sau la cuptor
Ingrediente:
1 căpățâna de usturoi
50 ml ulei
1 roșie coaptă
o jumătate de ardei iute copt
pătrunjel verde
2 linguri de oțet de vin alb
sare după gust
Mod de preparare:
Zdrobim usturoiul cu sare și adăugăm câte puțin ulei ca la maioneză. Trebuie să aibă un aspect cremos. La sfârșit se adaugă oțetul de vin alb, roșia coaptă tocată mărunt și de asemenea ardeiul iute. La final, se adaugă puțin pătrunjel verde.
Sursa: cancan.ro