12 condimente care dau gust mâncării. Cum le folosești și combini corect!

Mâcarea va fi mult mai gustoasă dacă vei ști ce combinații de condimente să folosești la preparare. Este important să știi ce condimente îți sunt pe plac, dar mai ales cu ce produse se asociază cel mai bine. De asemenea, este foarte important și timpul de adăugare a lor, pentru că uneori pot fi prea aromate, alteori nu vor emana nici o aromă. Iată câteva sugestii pentru a obţine un maximum de arome din alimente, fără adaos de grăsimi sau zahăr.

Busuiocul

Acesta oferă o savoare deosebită preparatelor pe bază de roşii. Este excelent şi pentru carnea de pui.

Ardeiul Cayenne

Un vârf de cuţit este suficient pentru a înviora chilli, spaghetele vegetale şi sosurile de salate. E important de ştiut că acest condiment îţi poate suprima pofta de mâncare. Membrii unui grup de bărbaţi şi femei cărora li s-au administrat 90 de miligrame de ardei cayenne cu jumătate de oră înainte de masă s-au simţit mai sătui şi şi-au redus aportul de calorii şi grăsimi, potrivit unui studiu care a apărut în numărul din iunie 2005 al International Journal of Obesity.

Arpagicul

Adaugă 1 parte de arpagic tocat la 3 părţi de spanac şi fierbe su înăbuşă timp de 3 minute.

Scorţişoara

Presară această mirodenie dulce peste terciul de ovăz, pe cerealele fierbinţi sau în cafea. Un studiu publicat în 2003 în Diabetes Care relata că un singur gram de scorţişoară reduce nivelul glucozei şi al colesterolului la persoanele care suferă de diabet de gradul 2.

Mărarul

Cunoscut mai mult ca plantă folosită la murături, mărarul este delicios cu peşte, morcovi şi salate. Pentru obţinerea unui sos uşor de preparat, amestecă iaurt cu mărar şi serveşte pe felii de castravete.

SORRISO

specialitati-mob

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!

Usturoiul

Dă un gust deosebit fripturilor, dar îl poţi amesteca şi în piureul de cartofi sau îl poţi adăuga în salate.

Hreanul

Lasă deoparte sosurile şi folosesşte hreanul pentru a da o savoare specială cărnii. Sau amestecă-l cu brănză de vaci, usturoi sau piper şi vei obţine un sos sănătos şi delicios.

Menta

Nimic nu se compară cu aroma frunzelor proaspete de mentă sau chiar şi a celor uscate presărate în salate sau în iaurt.

Rozmarinul

Frunzele ca nişte ace dau savoare cărnii de miel sau fructelor de mare, dar şi preparatelor din fasole, cartofi sau conopidă.

Salvia

Proaspătă sau uscată, salvia este perfectă pentru preparatele pe bază de roşii, ton, fasole, pui sau curcan.

Tarhonul

Această minunată plantă aromatică face salatele şi puiul să devină delicioase. Pentru sosurile de salate încearcă oţetul de tarhon combinat cu uleiul de in sau de măsline.

Cimbru

Membru al familiei mentei, cimbrul este excelent cu morcovi, conopidă şi carne de vită.

Sursa: csid.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *