Mâcarea va fi mult mai gustoasă dacă vei ști ce combinații de condimente să folosești la preparare. Este important să știi ce condimente îți sunt pe plac, dar mai ales cu ce produse se asociază cel mai bine. De asemenea, este foarte important și timpul de adăugare a lor, pentru că uneori pot fi prea aromate, alteori nu vor emana nici o aromă. Iată câteva sugestii pentru a obţine un maximum de arome din alimente, fără adaos de grăsimi sau zahăr.
Busuiocul
Acesta oferă o savoare deosebită preparatelor pe bază de roşii. Este excelent şi pentru carnea de pui.
Ardeiul Cayenne
Un vârf de cuţit este suficient pentru a înviora chilli, spaghetele vegetale şi sosurile de salate. E important de ştiut că acest condiment îţi poate suprima pofta de mâncare. Membrii unui grup de bărbaţi şi femei cărora li s-au administrat 90 de miligrame de ardei cayenne cu jumătate de oră înainte de masă s-au simţit mai sătui şi şi-au redus aportul de calorii şi grăsimi, potrivit unui studiu care a apărut în numărul din iunie 2005 al International Journal of Obesity.
Arpagicul
Adaugă 1 parte de arpagic tocat la 3 părţi de spanac şi fierbe su înăbuşă timp de 3 minute.
Scorţişoara
Presară această mirodenie dulce peste terciul de ovăz, pe cerealele fierbinţi sau în cafea. Un studiu publicat în 2003 în Diabetes Care relata că un singur gram de scorţişoară reduce nivelul glucozei şi al colesterolului la persoanele care suferă de diabet de gradul 2.
Mărarul
Cunoscut mai mult ca plantă folosită la murături, mărarul este delicios cu peşte, morcovi şi salate. Pentru obţinerea unui sos uşor de preparat, amestecă iaurt cu mărar şi serveşte pe felii de castravete.
SORRISO

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!
Usturoiul
Dă un gust deosebit fripturilor, dar îl poţi amesteca şi în piureul de cartofi sau îl poţi adăuga în salate.
Hreanul
Lasă deoparte sosurile şi folosesşte hreanul pentru a da o savoare specială cărnii. Sau amestecă-l cu brănză de vaci, usturoi sau piper şi vei obţine un sos sănătos şi delicios.
Menta
Nimic nu se compară cu aroma frunzelor proaspete de mentă sau chiar şi a celor uscate presărate în salate sau în iaurt.
Rozmarinul
Frunzele ca nişte ace dau savoare cărnii de miel sau fructelor de mare, dar şi preparatelor din fasole, cartofi sau conopidă.
Salvia
Proaspătă sau uscată, salvia este perfectă pentru preparatele pe bază de roşii, ton, fasole, pui sau curcan.
Tarhonul
Această minunată plantă aromatică face salatele şi puiul să devină delicioase. Pentru sosurile de salate încearcă oţetul de tarhon combinat cu uleiul de in sau de măsline.
Cimbru
Membru al familiei mentei, cimbrul este excelent cu morcovi, conopidă şi carne de vită.
Sursa: csid.ro