3 rețete cu varză acră. Delicioase și hrănitoare

Varză cu cârnaţi

Ingrediente:

o varză acră mică
½ linguriță de piper
2 cârnaţi afumaţi
300 ml suc de roșii

Preparare:

Se toacă varza fin şi se pune într-o tavă de cuptor. Se adaugă piperul, foile de dafin mărunţite şi se pun cârnaţii crestați deasupra. Apoi se toarnă sucul de roşii şi se introduce preparatul la cuptor, pentru aproximativ o oră. Nu este nevoie să se adauge ulei, deoarece grăsimea din cârnaţi se va scurge în tavă, iar cârnaţii şi varza se vor găti înăbuşit în grăsimea proprie şi sucul de roşii.

Delicii mediteraneene

Direct de la mici producători locali.

Varză cu paste

Ingrediente:

o cutie de paste
o varză acră mică
o ceapă mare
ulei de măsline
o lingură pastă de roşii
sare, piper, o linguriţă de boia, cimbru

Preparare:

Se toacă varza ca pentru salată. Se taie ceapa şi se căleşte în ulei într-o tigaie tip wok. Se adugă, treptat, varza şi se căleşte, amestecând mereu, cam o jumătate de oră. Apoi se adaugă boiaua, piperul, cimbrul, sare după gust, după care se pune şi bulionul şi se mai lasă pe foc încă 10 minute. Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, se scurg, se pun peste varză şi se amestecă.

Plăcintă cu varză

Ingrediente:

1 cub drojdie (25 g)
500 g făină
o lingură de zahăr
un praf sare
1 ou
250 ml lapte

Umplutura:

o varză (1 kg)
un morcov
sare, piper
2 linguri de ulei
un gălbenuş pentru uns
o linguriţă seminţe de susan

Preparare:

Se fărâmiţează drojdia într-un castronel, se pun peste ea: zahărul, 3 linguri din laptele călduţ, o lingură de făină. Se acoperă vasul şi se lasă să crească 10 minute.

Într-un vas încăpător se pune restul de făină şi apoi se pun celelalte ingrediente şi drojdia. Se amestecă cu o lingură şi apoi se frământă cu mâna, cam 10 minute, până se obţine un aluat elastic, nelipicios.

Se acoperă şi se lasă la crescut 30 de minute.

În acest timp se taie varza fin şi se căleşte în ulei împreună cu morcovul ras, adăugându-se puţină apă din când în când până se înmoaie.

La sfârşit se adaugă sare şi piper, după gust.

După ce a crescut aluatul, se împarte în două şi se întinde fiecare parte pe o suprafaţă unsă cu ulei. Se încinge cuptorul la 180 de grade.

Într-o tavă mare se pune o foaie de copt, apoi jumătate din aluat şi deasupra varza. Se acoperă cu a doua foaie şi se unesc marginile presând cu dinţii unei furculiţe. Se unge cu gălbenuş, se presară susan şi se coace 35 de minute la foc mediu.

Sursa: libertatea.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *