5 beneficii pentru sănătate ale delicioaselor măsline Kalamata

Specialiștii spun că cele mai bune tipuri de măsline pe care le putem cumpăra din magazine sunt cele de culoare maro, nu neagră sau verde.

Măslinele Kalamata sunt apreciate ca fiind cele mai sănătoase dintre toate sortimentele grecești.

Acestea conțin foarte multe probiotice (bacterii bune), vitamine, antioxidanți, fibre și minerale.

Cum le recunoașteți? Măslinele Kalamata se disting prin forma migdalată (ușor alungită), și culoarea bej-vișinie, asemănătoare vinetelor.

SORRISO

specialitati-mob

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!

Beneficii

Dieta mediteraneană, bogată în măsline și ulei de măsline este preferată de oamenii din toată lumea, nu doar pentru aromele bogate, ci și pentru multitudinea de beneficii aduse sănătății: reducerea inflamațiilor, protecție împotriva bolilor de inimă și a cancerului, prevenirea depresiei și bolii Alzheimer, scăderea colesterolului și întărirea oaselor.

Sistemul cardiovascular

Măslinele sunt foarte bune pentru inimă deoarece conțin mulți antioxidanți și grăsimi sănătoase, care împiedică creșterea nivelului colesterolului și previn ateroscleroza și atacul de cord.

Studiile recente au arătat că grăsimile mononesaturate din uleiul de măsline pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Pierderea în greutate

Persoanele care consumă foarte multe măsline sunt rareori supra-ponderali.

Testele de sânge au arătat că aceștia au de asemenea un nivel crescut de serotonină – un hormon care induce sațietatea și ne face să ne simțim plini.

Mai mult, cercetările au arătat că mirosul măslinelor și al uleiului de măsline inhibă apetitul și taie aportul de calorii.

Cancer

Proprietățile anti-inflamatorii și anti-oxidante ale măslinelor protejează împotriva cancerului.

Stresul oxidativ și inflamațiile cronice sunt principalii factori care distrug structura celulelor și duc la declanșarea cancerului.

Măslinele sunt o sursă bogată de Vitamina E, un antioxidant care are o capacitate extraordinară de a neutraliza radicalii liberi din grăsimea corporală.

Dureri și inflamații

Măslinele Kalamata au o acțiune asemănătoare Ibuprofenului în ceea ce privește reducerea inflamațiilor și a durerilor.

Studiile au arătat că 3-4 linguri de ulei de măsline pe zi conțin o cantitate de oleocanthal (un antioxidant fenolic natural) cu efecte anti-inflamatoare similare unei doze de ibuprofen pentru adulți.

Sistemul digestiv

Consumul frecvent de Vitamina E și grăsimi mononesaturate a fost asociat cu rate mai mici de cancer de colon.

Acești nutrienți ajută prin faptul că neutralizează radicalii liberi.

Uleiul de măsline are un efect benefic asupra ulcerului și gastritei.

Acesta activează secreția bilei și hormonii pancreatici, scăzând riscul de formare a pietrelor.

Reducerea alergiilor

Noi cercetări explică modul în care măslinele pot ajuta la reducerea alergiilor.

Acțiunea măslinelor s-au dovedit similară anti-histaminelor la nivel celular.

Piele și păr

Antioxidanții din măsline hrănesc, hidratează și protejează pielea și părul.

Cel mai important antioxidant este Vitamina E aplicată extern sau ingerată, Vitamina E protejează pielea de cancer, de îmbătrânirea prematură și de radiațiile ultraviolete.

Pentru eliminarea cusururilor tenului, vă puteți spăla pe față cu apă caldă, aplicând apoi câteva picături de ulei de măsline pe locurile afectate.

Lăsați uleiul să acționeze 10 minute înainte de a clăti pielea. Pentru îngrijirea părului, folosiți o mască din ulei de măsline cu un gălbenuș de ou.

* Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.

Sursa: https://lataifas.ro/alimentatie-sanatoasa/61215/maslinele-kalamata-cele-mai-bune-tipuri-de-masline-de-pe-piata/

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *