Salată de măsline, roşii şi brânză
Amestecă într-un bol câteva măsline verzi, 2-3 roşii proaspete, un căţel de usturoi pisat înainte, bucăţele de brânză de capră, după care condimentează cu oregano şi busuioc uscat.
Bineînţeles, savoarea salatei va fi întregită de nelipsitul ulei de măsline.
Frigărui cu mozzarella şi legume
O gustare ceva mai sofisticată, pe care o poţi pregăti chiar şi la ocaziile mai speciale. Sofisticată în teorie, simplă, însă, în practică pentru că tot ce trebuie să faci e să înşiri roşii, frunze de busuioc sau spanac şi mozzarella.
Lasă-le până se rumenesc, după care nu uita să presari peste ele piper şi să le stropeşti cu ulei de măsline.
Legume la cuptor, umplute cu humus
Cu humus sau cu orice alt aperitiv doreşti. De exemplu, ai putea folosi crema de brânză, tzatziki sau salată de vinete. Oricum, mai întâi, ia legumele tale preferate (vinete, dovlecei, ardei gras verde, ardei gras roşu, ciuperci etc.) curăţă-le, spală-le şi dă-le la cuptor într-o tavă unsă în prealabil cu puţin ulei de măsline. Lasă-le până se rumenesc uşor, după care umple-le cu salata preferată.
Cartofi cu lămâie şi oregano
Curăţă şi spală cartofii, taie-i pe jumătate sau în sferturi, cum doreşti, stropeşte-i cu ulei de măsline, suc de lămâie şi oregano, după care dă-i la cuptor, într-o tavă unsă cu puţin ulei de măsline sau tapetată cu hârtie de copt. Lasă-i până prind o crustă frumoasă.
Ulei de măsline extravirgin
Aurul lichid al Mediteranei – elixir al tinereții și sursă de sănătate.
Pentru sănătatea ta și a familiei tale, alege produse făcute din ingrediente naturale!
Direct de la producător.
Pizza-bruschetă
Unge cu ulei de măsline şi tapetează cu puţină făină o tavă întinsă. Ia câteva felii de pâine de casă sau pâine neagră. Unge-o pe fiecare cu puţin ulei de măsline şi un căţel de usturoi zdrobit, după care aşază feliile unele lângă altele, în tavă. Peste ele, adaugă ceva foarte simplu: frunze de spanac, roşii tăiate felii sau jumătăţi de roşii cherry, ceapă roşie tăiată şi câte o măsline. Dacă doreşti, rade peste toate brânză de capră.
Dă foarte puţin la cuptor, cât să se rumenească totul, iar brânza să se topească uşor.
Desert cu iaurt grecesc
E drept că, momentan, iaurtul grecesc este un subiect controversat, mulţi susţinând că ce se află acum în supermarketuri nu respectă reţeta tradiţională. Totuşi, alege un brand în care ai încredere sau un alt iaurt mai gras şi combină-l, în funcţie de preferinţă, cu seminţe de chia, seminţe de rodie, fructe proaspete tăiate bucăţele sau pur şi simplu cu miere şi nuci. Un deliciu!
Sursa: ebucataria.ro