7 alimente antistres şi pro siluetă

Făcând alegeri alimentare sănătoase îţi poţi face viaţa mai frumoasă. Unele produse au mai multe avantaje decât ai crede. De exemplu, au gust bun, te ajută să îţi păstrezi sau să îţi recapeţi silueta şi sunt în același timp alimente antistres.

Spanac

Frunzele de spanac şi ale majorităţii verdeţurilor sunt bogate în magneziu, care favorizează menţinerea stării de calm şi de relaxare. Spanacul mai conţine şi o cantitate însemnată de antioxidanţi care ajută la întărirea sistemului imunitar. Adaugă spanac în salate, shake-uri sau consumă-l sub formă de mâncare preparată. Este excelent atât dacă vrei să-ţi păstrezi greutatea, cât şi dacă doreşti să scapi de mai mult kilograme, beneficiind totodată de nutrienţi importanţi pentru organism.

Ardei gras roşu

Durdulii ardei graşi de culoare roşie conţin vitaminele A şi C, într-o cantitate mai mult decât generoasă, fiind antioxidanţi puternici şi putând lupta împotriva radicalilor liberi. Ardeii mai conţin vitaminele B1, B6 care ajută la regenerarea celulelor din sistemul nervos distruse de oboseală şi de stres.

Seminţe de floarea soarelui

O importantă sursă de nutrienţi, seminţele de floarea soarelui conţin vitamine din complexul B, care favorizează relaxarea şi sunt o sursă sigură de magneziu, ce combate eficient stresul sau migrenele. Consumul de seminţe de floarea soarelui scade nivelul colesterolului şi nu îngraşă dacă sunt consumate cu măsură. Consumul recomandat este de 50 de grame pe zi, ocazional.

Afine

Bobiţele de afine sunt nu numai delicioase, ci şi foarte sănătoase. Abundă în Vitamina C şi antioxidanţi care întăresc sistemul imunitar, intensifică arderea grăsimilor şi preîntâmpină formarea unui nou ţesut adipos. Iar pentru că mai conţin şi flavonoide au putere de relaxare asupra organismului.

Portocale

Îndrăgitele portocale sunt bune şi saţioase. Pot fi o gustare între mese, sunt surse bogate de vitamina C, fibre şi apă, iar mirosul atât de plăcut al acestor fructe alungă stresul şi anxietatea.

Lapte

O cană cu lapte călduţ poate fi încântătoare mai ales seara, înainte de culcare. Alungă stresul, relaxează şi ne ajută să ne odihnim mai bine. Să nu uităm nici de calciul pe care îl conţine, alături de alţi nutrienţi importanţi, precum triptofanul, cu efect antistres.

Ceaiul de tei şi de sunătoare

Ceaiurile sunt prin definiţie băuturi calmante şi foarte sănătoase, însă două dintre acestea au efecte extraordinare în privinţa relaxării. Ceaiul de tei este cel mai bun remediu antistres şi se recomandă consumul a două cești pe săptămână. Totodată, ceaiul de sunătoare este cel mai bun antidepresiv natural. Gustul este însă uşor amărui, aşa că îl poţi îndulci.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *