Crumble cu prune și migdale

Nu doar ca acest desert este de-a dreptul delicios, dar se pregateste si extrem de repede si cu minimum de vase de spalat. Fara mixer, fara diverse castroane pentru creme si cel mai important, fara griji ca nu creste aluatul sau ca trebuie sa astepti macar o ora pana se raceste. Pare prea frumos sa fie adevarat? Atunci incercati sa faceti crumble cu prune macar o data si convingeti-va. Eu deja ma gandesc cum sa fac loc in congelator sa pun niste prune pentru la iarna.

SORRISO

specialitati-mob

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!

Ce-mi place cel mai mult la acest crumble cu prune este partea crocanta data de migdale. Cred ca ele fac diferenta intre un crumble bunut si unul deosebit. Desigur, le puteti inlocui cu nuci sau alune de padure, sau puteti sa faceti chiar un mix din toate. Acesta e farmecul unui crumble, ca poate fi adaptat in foarte multe feluri. Regula e sa aveti niste fructe la baza, iar deasupra un aluat faramitat. Dar pentru ca aluatul nu trebuie sa creasca sau sa fie pufos, puteti incerca cu mai multe tipuri de faina, de la cea integrala pana la cea fara gluten. O varianta destul de intalnita este cea cu fulgi de ovaz (care inlocuiesc o parte din faina), insa aceasta nu a fost chiar pe gustul meu.

Inca un lucru minunat este poti inlocui untul cu ulei de cocos sau alt tip de ulei vegetal si obtii foarte usor un desert de post. Iar cantitatea de zahar poate fi redusa, exclusa sau inlocuita cu un alt tip de indulcitor.

Ingrediente:

500 gr prune coapte
80 gr migdale crude
70 gr de unt
100 gr faina alba
4 linguri de zahar brun
jumatate de lingurita de scortisoara

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade.
Curata prunele de samburi si taie-le in 4. Pune-le intr-o tava de aproximativ 25×15 cm.

Pune migdalele intr-un robot de bucatarie si mixeaza-le 30 de secunde. Vei obtine bucati mai marunte si altele mai mari. Scoate o mana de migdale si pune-le deoparte.

Peste migdalele din robot pune untul, faina, scortisoara si zaharul. Mixeaza bine pana cand compozitia se omogenizeaza si textura devine faramicioasa. Acest proces dureaza in jur de un minut.

Pune aluatul deasupra punelor, avand grija sa maruntesti bucatile mai inchegate. Eu iau cate o mana de aluat si o zdrobesc pe deasupra.

La final presara migdalele puse deoparte.

Baga tava in cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand prunele incep sa bolboroseasca, iar crusta devine rumena.

Sursa: tastebazaar.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *