Uleiul de măsline este unul dintre cele mai cunoscute și utilizate în bucătăria mondială alimentară. Aroma sa blândă și faptul că este considerat unul dintre cel mai sănătoase uleiuri, face ca milioane de oameni să îl consume. Uleiul provine din măsline, care, în urma procesului de presă naturală la rece, își păstrează toate proprietățile și substanțele nutritive. Dintre toate soiurile, cel mai recomandat este cel extravirgin, deoarece este cel mai pur iar calitatea sa este excepțională.
Din punct de vedere nutrițional, este o sursă importantă de acizi grași mono-nesaturați, vitamina E, vitamina K și alți antioxidanți care oferă avantaje incredibile. Se poate consuma în starea sa naturală, fără a se pierde din nutrienți. Prin încălzire se distrug multe dintre calitățile sale. În afara faptului ca ajută organismul la absorbția de minerale pentru a menține densitatea oaselor, uleiul de măsline reglează, de asemenea, nivelul de zahăr din sânge și reduce riscul de diabet zaharat.
Există mai multe motive pentru care toată lumea ar trebui să-l includă în dieta alimentară. Iată care sunt principalele beneficii ale uleiului de măsline pentru sănătate:
1. BUN PENTRU SĂNĂTATEA CARDIOVASCULARĂ
Consumul zilnic de o cantitate mică de ulei de măsline extra virgin a devenit un obicei ideal pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Datorită conținutului ridicat de acizi grași mononesaturați și acizi grași polinesaturați are capacitatea de a creste nivelul de colesterol bun (HDL), în timp ce scade prezența LDL, numit și colesterolul rau. Contribuția sa semnificativă de vitamina E reprezintă, de asemenea, un efect antioxidant care protejează organismul împotriva efectelor negative ale oxidării colesterolului, care pot bloca arterele. Pe scurt, acesta este un aliment ideal pentru a pastra inima si sistemul circulator in conditii optime de sănătate.
2. ESTE BUN PENTRU FICAT ȘI VEZICA BILIARĂ
Varietatea de grăsimi sănătoase este un mare supliment pentru dietele de detoxifiere a ficatului și a vezicii biliare. Consumul zilnic poate reduce riscul de ficat gras și alte tulburări care afectează funcționarea corespunzătoare a acestuia. Compușii săi anti-inflamatorii și capacitatea lor de a ridica colesterolul bun contribuie la menținerea unui echilibru în funcțiile acestui organ vital. Această calitate este chiar mai benefică atunci când este consumat crud, pe stomacul gol, amestecat cu un pic de suc de lămâie.
3. IMBUNĂTĂȚEȘTE SĂNĂTATEA DIGESTIVĂ
Uleiul de măsline un tip de grăsime ușor de digerat, bună pentru menținerea stării de sănătate a întregului sistem digestiv. Conținutul ridicat de nutrienți esențiali și efectul laxativ sunt eficiente împotriva bolilor specifice comune, cum ar fi inflamația, arsurile la stomac sși constipația. Consumul de ulei de măsline îmbunătățește absorbția nutrienților în intestin. Este inclus în lista de alimente cu calități alcaline și este ideal pentru reglarea pH-ului din organism și a secrețiilor din stomac.
4. REDUCE RISCUL DE DIABET
Unul dintre motivele pentru care acesta sursă de grăsimi nu lipsește din dieta mediterana este faptul că reduce riscul de diabet zaharat. Toate substanțele nutritive pe care le conține îmbunătățesc rezistența la insulină și reglează nivelul de zahăr din sânge.
5. REDUCE INFLAMAȚIA
Acizii grași omega 3, acidul oleic și oleocanthal au o acțiune puternică anti-inflamatorie care reduce simptomele bolilor ce afectează mușchii și articulațiile. Efectele calmante ale uleiului de măsline au fost comparate cu efectele ibuprofenului.
6. AJUTĂ LA PREVENIREA ACIDENTELOR CARDIO-VASCULARE
Este foarte sănătos pentru sistemul cardiovascular și circulația sângelui fiindcă reduce riscul de accident vascular cerebral, prevenind formarea cheagurilor și sângerarea.
7. ESTE ANTIBACTERIAN
Consumul de ulei de măsline în stare naturala ajută la eliminarea infecțiilor cauzate de Helicobacter pylori, un agent patogen care este prezent în stomac și a cărui activare duce la ulcere gastrice, dureri de stomac și infecții.
8. AJUTĂ LA PREVENIREA OSTEOPOROZEI
Ulei de măsline ar trebui să fie văzut ca un aliat al sănătății femeilor la menopauză și nu numai, care prezintă factori de risc ridicat pentru osteoporoză. Îmbunătățește absorbția de calciu, magneziu și zinc, trei minerale esențiale pentru menținerea densității osoaselor. De asemenea, participă la absorbția corectă a micronutrienților solubili din grăsimi, cum ar fi vitaminele A și D.
Uleiul de măsline este unul dintre alimentele cele mai benefice pe care natura ni le oferă, de aceea vă recomandăm să-l introduceți in dieta zilnică. Îl puteți consuma zilnic, în stare crudă, fără a depăși doza de trei linguri. Atât în băcănie, cât și în magazinul nostru online, găsiți cele mai bune uleiuri de măsline din Grecia, certificate bio și cu un nivel de aciditate cuprins între 0,3 și 0,5. Vedeți aici o listă cu toate uleiurile de măsline, în ediție limitată. Multă sănătate!
2 Responses
Mulțumesc frumos pentru mesajul dvs este bine știut că uleiul de măsline extra virgin este un medicament care ne ajută. Să aveți o săptămână frumoasa.
Asemenea! Tot binele!