Ardei umpluţi de post. Reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop

Ingrediente:

7 ardei graşi
1 ardei
2 morcovi
2 cepe
150 g orez
3 roşii
boia de ardei dulce
piper, sare
50 ml ulei

1 lingură de făină
1 linguriţă de vegeta
pătrunjel

Ardei umpluți de post. Mod de preparare:

Ardeii se spală şi se curăţă de cotorul cu seminţe.

Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru capac. Separat pregătim legumele, ceapă şi ardeiul se toacă fâşiuţe, morcovul se rade.

Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbuşim legumele, se adaugă orezul, adăugăm pulpă de la roşii şi se lasă pe foc până capătă o consistentă bună de umplut ardeii.

La final, adăugăm sare, piper după gust.

Se umplu ardeii şi îi aşezăm într-o cratiţă mai înaltă.

Se adaugă apă caldă şi câteva rondele de roşii. Se adaugă după gust o linguriţă de vegeta şi se lasă ardeii la fiert la foc mic.

Spre final dizolvăm o lingură de făină în apă şi adăugăm în sos.

Sunt gata când zeamă a scăzut şi ardeii au fiert. Se adaugă verdeaţă tocată mărunt. Se servesc calzi, împreună cu sos.

Sursa: gds.ro

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Delicii 100% naturale, sănătoase și gustoase!

Livrare națională GRATUITĂ la comenzi de peste 150 lei, și doar 9.9 lei la comenzi sub 150 lei!