Beneficiile postului pentru sănătate

Despre beneficiile postului pentru sănătate au vorbit nu doar clericii ci și nutriționiștii. Eliminând din alimentație, pentru o vreme, produsele de origine animală, cu siguranță îți vei detoxifia organismul.

Suntem în plin post al Paștelui. Unii respectă această perioadă din motive strict religioase, dar se pot totodată bucura și de beneficiile postului pentru sănătate. Să nu uităm că există chiar și o recomandare a specialiștilor în nutriție. Aceștia promovează „postul intermitent”, adică una sau chiar trei zile pe săptămână în care să nu consumăm carne, lapte, brânză, ouă. Scopul este același, de a-i da organismului o binemeritată pauză de la proteinele animale.

Beneficiile postului pentru sănătate

Așa cum am menționat deja, postul este similar unei cure de detoxifiere. Cele mai… avantajate organe sunt ficatul și rinichii, care nu vor mai trebui să „muncească” din greu. De asemenea, și sângele se va curăța de toxinele acumulate. Studii recente au demonstrat că perioada de post influenţează substanţial riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare. Oamenii de ştiinţă au constatat că un regim alimentar fără carne, branză şi ouă îmbunătăţeşte metabolismul. Cum? Prin scăderea valorilor trigiceridelor şi ale colesterolului, dar şi stabilizarea glicemiei, fiind folosite depozitele de glucoză existente în ficat.

O mai bună sănătate mentală

Ei bine, nu doar fizicul are de câștigat de pe urma postului, ci și psihicul. Efectele acestuia sunt similare exercițiilor fizice, iar sângele va conține mai multe endorfine. Ca urmare, te vei simți plină de energie iar puterea de concentrare se va afla la capacitate maximă.

Efecte pozitive în artrita reumatoidă și pancreatită

Studiile au demonstrat că postul este benefic persoanelor care suferă de poliartrită reumatoidă, o afecțiune cronică determinată de inflamarea articulațiilor. Este știut faptul că bolnavilor de gută – cum se numește boala în termeni populari – li se recomandă o dietă vegetariană. Postul este o strategie de tratament și pentru pancreatita acută, acesta normalizând nivelul de glucoză.

Piele mai frumoasă, mai sănătoasă

O dietă din care sunt excluse produsele de origine animală ajută la producerea în organism de țesuturi mai sănătoase și de colagen. Persoanele care suferă de afecțiuni dermatologice precum acneea vor putea observa rezultate uimitoare.

Intestine „curate”

În timpul postului, celulele intestinale descompun acizi grași în loc de glucoză, acest lucru ajutându-le să se regenereze mai ușor.

Sistem imunitar mai puternic

Un studiu realizat de oamenii de știință americani demonstrează că postul impulsionează celulele stem să producă noi celule albe care să lupte cu infecţiile. În plus, și că postul are efecte pozitive în întărirea sistemului imunitar.

Surse: 9vremparinti.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *