Boabele de cacao – alimentul minune pe care îl poți consuma oricând

Boabele de cacao sunt pretuite de azteci inca din antichitate datorita proprietatilor afrodisiace, antioxidante si gustului placut. Ele sunt de fapt semintele fructului Arborelui de cacao. Nu contin zahar si sunt o sursa excelenta de proteine, grasimi, carbohidrati, fibre, fier, calciu, magneziu, vitamine B, C si E.

Se crede ca arborele de cacao ar fi aparut cu 4.000 de ani inainte de Hristos. Cand Cristofor Columb a debarcat pe pamant american, i-a fost oferit drept cadou de bun venit, o ceasca de ciocolata. Columb, obsedat de drumul lui catre Indii, nu a dat absolut nici o importanta acestui produs exotic. Astazi, la mai bine de jumatate de secol de cand Columb a descoperit America, ciocolata este cel mai iubit si cunoscut desert din intreaga lume.

Cacaoa in stare cruda are de 4 ori mai multi antioxidanti decat ciocolata neagra si de 20 ori mai multi decat afinele. Boabele de cacao mai contin serotonina, triptofan, anandamida, dopamina, PEA – adica toti acei hormoni care au un efect pozitiv asupra chimiei creierului nostru pentru ca permit circulatia mai mare de serotonina si alti neurotransmitatori in creier.
De asemenea, contin din abundenta feniletilamina care ajută la cresterea puterii de concentrare si combate depresia pe cale naturala.

Consumul de boabe de cacao crude reduce riscul afectiunilor cardiovasculare. Boabele de cacao au proprietăți benefice care le fac utile in lupta organismului impotriva colesterolului rau si ne ajuta să pierdem in greutate. Ele sunt remediul natural impotriva grasimilor “rele”, reducand semnificativ glicemia, iar consumul zilnic al acestor boabe da cacao minunate previne diabetul si obezitatea. Boabele de cacao sunt un stimulent al metabolismului, avand totodata un anumit efect vasodilatator si diuretic.

Recomandari de utilizare:
Boabele crude de cacao au un gust usor amarui si se pot folosi in diferite retete de deserturi si gustari proteice sanatoase sau se pot consuma ca atare dupa ce au fost decojite. Se poate adăuga în laptele de la micul dejun, în shakeuri și smoothiuri, budinci, creme, băuturi calde sau reci.

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *