Borș de sfeclă roșie ca în Bucovina

Ingrediente:

o sfeclă roșie de mărime medie
1/2l borș de putină
4-5 cartofi de mărime medie
1 morcov
1 ceapă albă
1 rădăcină pătrunjel
1 legătură de pătrunjel verde
ulei
sare
smântână (după pofta inimii)

SORRISO

specialitati-mob

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!

Mod de preparare:

Se curăță sfecla, se dă pe răzătoare și se pune la fiert împreună cu borșul acru pentru aproximativ 15 minute.

Tăiem ceapa mărunt și o călim la foc mic.

Separat, într-o oală, se pun la fiert 2 litri de apă în care se adaugă cartofii împreună cu morcovul și rădăcina de pătrunjel tăiate cubulețe mici. Adăugăm și ceapa călită.

Când toate legumele sunt aproape fierte se adaugă sfecla roșie fiartă cu tot cu borșul acru în care a fiert.

Se pune sare după gust.

După ce dă în clocot se adaugă pătrunjelul tocat mărunt și se ia de pe foc.

Se servește cu multă, multă smântână și ceapă.

Sursa: www.discoverbucovina.info

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *