Brioșe cu cireșe – pufoase și aromate!

O rețetă extrem de simplă pentru a scoate în evidență frumusețea cireșelor de sezon. Migdalele și cireșele formează un duet drăguț. Profitați de acest lucru și pregătiți aceste mici delicii pentru a le servi alături de o înghețată sau o cafea.

Ingrediente:

-150 gr de unt semisărat

-125 gr de zahăr

-100 gr făină de migdale

-un praf de sare

-75 gr de făină

-6 albușuri

-20 de cireșe roșii cu codițe

Delicii mediteraneene

Direct de la mici producători locali.

Mod de preparare:

Puneți untul într-o cratiță și înfierbântați-l la foc mediu.

Untul se va topi, formând bule tot mai mici și mai mici. După un timp, nu se va mai produce zgomot, deoarece toată apa se va evapora și veți simți un miros gustos de alune prăjite. E gata!
Turnați-l într-un vas și lăsați-l să se răcească.

În alt vas, combinați toate ingredientele uscate (făina de migdale, făina, sarea și zahărul).

Amestecați ingredientele.

Bateți puțin albușurile cu o furculiță, până devin ușor spumoase.

Încorporați albușurile în ingredientele uscate și amestecați compoziția.

Adăugați untul răcit și amestecați, până la omogenizare.

Preîncălziți cuptorul până la 180°C. Umpleți ¾ din formele pentru brioșe.

Adăugați câte o cireașă în mijlocul fiecărei brioșe.

Dați forma la cuptor pentru 20 de minute. Scoateți brioșele pe o grilă și lăsați-le să se răcească.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Sursa: retete-usoare.info

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *