Cardiacii ar trebui să consume 2-3 portocale pe zi

Fructele și legumele proaspete sunt o parte importantă din dieta unei persoane cu probleme cardiace.

Asociația Americană a Inimii recomandă opt sau mai multe porții de fructe și legume pe zi.

Acestea sunt bogate în vitamine, minerale și fibre, și sărace în grăsimi și calorii.

Consumul unei varietăți cât mai mari de fructe și legume poate ajuta la controlul greutății corporale, a colesterolului și a tensiunii arteriale.

Cele mai bune alegeri sunt morcovii, țelina, sfecla roșie, ceapa roșie și mazărea, portocalele, strugurii, rodiile, merele, bananele, pepenele și fructele de pădure.

Pentru controlul trigliceridelor și al nivelului de zahăr din sânge, fructele trebuie consumate cât mai aproape de starea lor naturală, adică proaspete.

Cele conservate sub formă de compot, suc sau gem, pe care le găsim în magazine, au un adaos mare de zahăr.

Portocalele se numără printre cele mai bune fructe pentru cardiaci. Motivul este conținutul bogat în acid folic natural, potasiu, fibre alimentare, vitamina C și cantități mici de vitamina A, vitamina B6 și altele din grupul B.

Acidul folic, sau vitamina B9, previne tulburările de ritm cardiac (aritmii), împiedică apariția ischemiei cardiace și a aterosclerozei.

Fibrele sunt deosebit de valoroase pentru sănătatea sistemului cardiovascular pentru că ajută la reglarea nivelului colesterolului și a zahărului din sânge.

Totodată, acestea ajută la o mai bună irigare cu sânge a mușchiului inimii. Potasiul ajută la menținerea tensiunii arteriale sub control.

Pe lângă faptul că stimulează sănătatea inimii, consumul de portocale mărește imunitatea la boli, îmbunătățește funcția digestivă și protejează sistemul respirator.

Cardiacii pot consuma câte 2-3 portocale pe zi, atât în scop profilactic, cât și curativ. Fructele pot fi mâncate ca atare, sau adăugate în salate variate.

Surse:
Mariana Borloveanu, Cel mai bun tratament pentru cardiaci – portocalele proaspete, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 14, 10 februarie – 10 aprilie 2017, Editura Lumea Credinței, pp. 32-33

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *