Ingrediente:
500 g cartofi
2 linguri unt topit sau ulei de măsline
sare și piper după gust
*arome, la alegere: praf de ceapă, usturoi deshidratat, rozmarin, cimbru, oregano, pătrunjel, boia, mărar, tarhon etc.
Dacă vrei ca timpul de coacere în cuptor să fie unul cât mai redus, poți fierbe cartofii 5-10 minute înainte.
SORRISO
Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
Spală și taie cartofii în jumătăți sau sferturi .
Într-o tavă care nu lipește (tapetată cu hârtie de copt), pune uleiul de măsline sau untul topit și aromele alese.
Adaugă cartofii tăiați peste și amestecă bine cu mâinile, să se îmbrace în uleiul aromatizat.
Dă la cuptor până când se pătrund și se rumenesc. Întoarce-i cu un clește, din când în când, pe partea cealaltă, ca să se rumenească uniform.