Cartofi noi cu măsline la cuptor

Ingrediente (4 porții):

1 kg cartofi noi
350 g măsline
4 căței de usturoi
condimente la alegere (oregano, rozmarin, cimbru, tarhon, mentă, fulgi de chili)
6 linguri ulei de măsline
1 lingură oțet
opțional: 2 linguri capere

Delicii mediteraneene

Direct de la mici producători locali.

Fierbem mai întâi cartofii 10 minute. Între timp, încălzim cuptorul la 240 de grade și amestecăm într-un castron uleiul cu condimentele. Cartofii fierți îi tăiem în jumătăți, și îi amestecăm bine cu măslinele, usturoiul mărunțit, caperele (opțional) și 5 linguri din uleiul cu condimente.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și turnăm deasupra cartofii amestecați cu restul ingredientelor. Lingura de ulei rămasă o amestecăm cu oțetul și stropim cartofii din tavă cu ea. Dăm la cuptor, 40 minute.

Se așează cartofii pe un platou. Se presară cu telemea de oaie/capră, după gust.

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10%
Reducere

la prima comandă

Abonează-te la newsletter!

* Codul se trimite automat după abonarea prin e-mail, iar reducerea se aplică produselor care nu au deja o promoție. Dacă în 5 minute nu ai primit mesajul de la noi, te rugăm să verifici folderele de Spam și de Promoții.