Ingrediente (4 porții):
1 kg cartofi noi
350 g măsline
4 căței de usturoi
condimente la alegere (oregano, rozmarin, cimbru, tarhon, mentă, fulgi de chili)
6 linguri ulei de măsline
1 lingură oțet
opțional: 2 linguri capere
Fierbem mai întâi cartofii 10 minute. Între timp, încălzim cuptorul la 240 de grade și amestecăm într-un castron uleiul cu condimentele. Cartofii fierți îi tăiem în jumătăți, și îi amestecăm bine cu măslinele, usturoiul mărunțit, caperele (opțional) și 5 linguri din uleiul cu condimente.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și turnăm deasupra cartofii amestecați cu restul ingredientelor. Lingura de ulei rămasă o amestecăm cu oțetul și stropim cartofii din tavă cu ea. Dăm la cuptor, 40 minute.
Se așează cartofii pe un platou. Se presară cu telemea de oaie/capră, după gust.