Câte cești de cafea putem bea pe zi. Ce scrie în cărțile de medicină

Ne trezim cu cafeaua în gând, iar până seara tindem să consumăm mai multe cești. Cât de sănătos este, Mihaela Bilic a explicat pe pagina sa de Facebook. Câte cești, spune medicul nutriționist, că se pot consuma pe zi.

O cafea dimineata, una la pranz si cate una cu ocazia fiecarei sedinte sau intalniri cu prietenii. Cafeaua pare sa fie cea mai buna sursa de energie, ne salveaza cand nu am reusit sa dormim suficient, iar pentru multi dintre noi este si un obicei. Nu ii simtim neaparat nevoia, dar suntem obisnuiti sa bem dimineata, atunci cand fumam sau cand ne vizitam cea mai buna prietena.

Cafeaua neagra, fara zahar sau lapte, este sanatoasa. Bogata in special in antioxidanti, ne poate ajuta sa fim mai sanatosi. Iar legatura cu cresterea energiei nu este un mit – cafeaua chiar ne ajuta sa fim mai alerti, mai atenti, mai plini de energie. Cafeaua reduce riscul de diabet, dementa, infarct miocardic, AVC si cancer de ficat si ne poate ajuta sa slabim.

Delicii mediteraneene

Direct de la mici producători locali.

„Câte cafele putem consuma zilnic, fără niciun risc pentru sănătate? În cărțile de medicină se spune că maximum 5 cești. Eu vă confirm că fie și doar 3 cești/zi fac diferența: se deblochează slăbitul și uitați și de foame. Doar să nu-i deranjați pe cei din jur, pentru că veți avea și o putere de muncă mai mare”, scrie medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Facebook.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *