Laptele de cocos este perfect pentru inghetata vegana sau de post. Pentru zilele in care ai chef sa te rasfeti cu un desert sanatos si bun, iti propunem sa incerci aceasta reteta.
Ingrediente:
400 ml lapte de cocos din conservă (cu conţinut cât mai mare de grăsime),
2 linguri miere,
1 pliculeţ zahăr vanilat.
SORRISO
Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!
Preparare:
Se agită bine conserva cu lapte de cocos şi se toarnă continutul într-un bol înalt. Se adaugă miere şi zahărul vanilat şi se amestecă bine. După preferinţă, puteţi adăuga în compoziţie şi alte esenţe: vanilie, lămâie, rom etc.
Compoziţia se toarnă într-un recipient rezistent şi se bagă la congelator pentru aproximativ 3-4 ore.
Se scoate îngheţata de la congelator şi se sparg fulgii de gheaţă care se formează, cu ajutorul unui blender vertical. Se bagă îngheţată iar la congelator şi se lasă încă 2-3 ore.
Îngheţata de post cu lapte de cocos poate fi servită cu fulgi de cocos, uscaţi sau proaspăt răzuiţi sau fructe de pădure, congelate ori proaspete.