Ceaiul de salvie – calmant si antibacterian
Efectele benefice ale ceaiului de salvie sunt cunoscute inca din antichitate cand era utilizat pentru vindecarea a peste 60 de afectiuni. Salvia are proprietati antiseptice, de aceea este recomandata in cazul gripei si a racelii.
Cuvantul salvie provine din latinescul „salvare” care inseamna a salva. Aceasta planta are proprietati antiinflamatoare, antibacteriene si antiinfectioase, fiind un remediu natural in tratarea tusei, durerilor in gat, astmului si bronsitei.
Salvia trateaza afectiunile respiratorii cu secretii abundente, de asemenea aceasta mai este utilizata si in tratarea transpiratiei in abundenta si a bufeurilor (mai ales in cazul femeilor aflate la menopauza).
La fel ca oricare planta efectul ceaiului de salvie poate fi sporit daca il consumi impreuna cu cateva felii de ghimbir si lamaie. Pentru tratarea iritatiei gatului adauga si putina miere in ceaiul de salvie, pe langa ghimbir si lamaie.
Tratarea durerilor in gat cu ceai de salvie, lamaie si ghimbir este nu doar o solutie la indemana tuturor, ci o alegere sanatoasa, ieftina si cu un efect imediat. De cele mai multe ori aceasta reteta naturista s-a dovedit a fi mult mai eficienta decat produsele farmaceutice.
Ceaiul de salvie contraindicatii
Salvia nu trebuie sa fie consumata in cantitati foarte mari. Persoanele care sufera de epilepsie sau care urmeaza un tratament cu medicamente anticonvulsive nu trebuie sa consume ceaiul de salvie. De asemenea salvia este contraindicata diabeticilor si femeilor care alapteaza. In cazul celor din urma ceaiul de salvie poate opri lactatia.
Sursa: vedda.ro