Ingrediente:
2 căni de făină,
1 cană de zahăr,
1/2 cană de ulei,
1 pliculeţ zahăr vanilat,
1 cană de apă,
1 praf de copt,
2 linguri de dulceaţă (cu condiţia să nu fie prea lichidă) sau fructe din compot.
La alegere: cacao, nucă, nucă de cocos, stafide sau orice ne dorim, pentru completare
Mod de preparare:
Uleiul cu zahărul, făina, apa şi zahărul vanilat şi praful de copt se pun într-un vas şi se amestecă toate, până se ajunge la o compoziţie omogenă. Apoi se împarte în două.
Într-una din părţi se va adăuga dulceaţa, iar în cealaltă, oricare dintre ingredientele alese. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se aşează, pe rând, câte puţin din fiecare din cele două compoziţii, apoi se dă la cuptor la 180 de grade pentru 40-45 de minute.
Se poate face testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă este bine coaptă, iar când aluatul nu se va lipi de scobitoare, prăjitura poate fi scoasă din cuptor.
Sursa: adevarul.ro