Ciorba de urzici cu orez este o rețetă simplă și foarte ușor de făcut.
INGREDIENTE:
500 g frunze de urzici,
1 l apa,
3 linguri orez,
1 ceapa mare,
1 morcov mic,
1 rădăcina mica de păstârnac,
1 cățel usturoi,
2 linguri ulei de măsline,
Sare, piper măcinat,
1 lingură leuștean tocat,
1/2 legătură de pătrunjel verde tocat mărunt,
500 ml borș.
PREPARARE:
Se spală foarte bine urzicile sub jet de apa rece, se opăresc, apoi se toacă mai mare.
Se călește ceapa tocată mărunt cu morcovul ras, apoi adăugăm apa.
Se adaugă la fiert păstârnacul tocat cuburi mici, orezul și cățelul de usturoi.
Când se fierbe orezul, se adaugă urzicile și borșul fiert in prealabil, sare, piper, leușteanul si pătrunjelul.
Se lasă încă 5 minute la fiert, apoi se ia de pe foc și se adaugă sare după gust.
Poftă bună!
Sursa: divainbucatarie.ro