Clătite americane pufoase

Ingrediente:

– 2 ouă
– 250 ml lapte
– 200 grame făină
– 2 linguriţe praf de copt
– ½ linguriţă bicarbonat
– 1 plic zahăr vanilat
– două linguri de zahăr
– 3 linguri de ulei
– un vârf de sare
– ulei

SORRISO

specialitati-mob

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!

Mod de preparare:

Măsuraţi ingredientele cu exactitate. Amestecaţi făină cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul şi zahărul vanilat şi daţi totul prin sită. Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Mixati albuşurile până când se fac spumă şi gălbenuşurile într-un alt bol cu un vârf de sare. Combinaţi laptele cu uleiul.

Turnaţi laptele cu uleiul peste gălbenuşuri şi amestecaţi cu combinaţia de ingrediente uscate (făină, praf de copt etc.), folosind mixerul. Încorporaţi albuşurile cu ajutorul unui tel. Amestecaţi cât mai încet până când compoziţia devine omogenă.

Încălziţi tigaia şi turnaţi puţin ulei în ea. Ştergeţi suprafaţă tigăii cu ajutorul unui şerveţel de hârtie. Acest procedeu va va ajută să obţineţi acea culoare maronie pe care o capătă în general clătitele americane.

După ce tigaia s-a încins bine, turnaţi un polonic din compoziţia de clătite exact pe centrul tigăii. După ce clătită începe să facă un soi de băşicuţe, o puteţi întoarce şi pe partea cealaltă. Nu uitaţi! Clătita nu trebuie niciodată întoarsă de mai multe ori.

Sursa: realitatea.net

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *