Clătite cu urdă și mărar

Clătitele cu urdă și mărar sunt o delicatesă pe care o putem prepara mai ales primăvara, când apar verdețurile proaspete.

Urda are o textură umedă, moale și sfărâmicioasă. Este foarte dulce și are un gust pronunțat de lapte.

Se consumă ca aperitiv, alături de ceapă verde sau roșii. Sau se folosește la deserturi, plăcinte, clătite și alte produse de patiserie.

Clătite cu urdă și mărar – rețetă

Ingrediente aluat:

500 ml de lapte (sau apă minerală)
2 ouă
300 g de făină
100 g de untură (sau 2-3 linguri de ulei)
1 praf de sare

Ulei de măsline extravirgin

13

Aurul lichid al Mediteranei – elixir al tinereții și sursă de sănătate.

Pentru sănătatea ta și a familiei tale, alege produse făcute din ingrediente naturale!

Direct de la producător.

Ingrediente umplutură:

500 g de urdă
1-2 legături de mărar
sare, după gust

Spălați și tocați mărarul fin. Puneți urda într-un bol. Fărâmițați-o cu o furculiță și adăugați mărarul și sarea. Omogenizați și lăsați deoparte. Preparați compoziția pentru clătite. Puneți oul într-un bol și bateți-l spumă. Adăugați untura (sau uleiul) și amestecați. Incorporați apoi laptele (sau apa minerală) și făina. Trebuie să obțineți o compoziție cu o consistență similară smântânii, puțin mai lichidă decât cea pentru chec. Folosiți câte 1 polonic de compoziție pentru fiecare clătită. Rumeniți-le ușor pe fiecare parte și puneți-le pe un platou.

Umpleți fiecare clătită cu crema de urdă și mărar. Rulați-le și așezați-le în rând, una peste alta într-o tavă unsă cu unt sau ulei. Este indicat să folosiți un vas yena. Dați tava la cuptor pentru 15 minute. Cu siguranță puteți servi clătitele ca atare, fără să le mai dați la cuptor. Mai ales dacă le umpleți repede, cât sunt calde, ca urda să se topească puțin. Se pot devora dimineața, la micul-dejun, sau la prânz. Pot înlocui o masă deoarece sunt suficient de hrănitoare și sățioase.

Sursa: lataifas.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *