Cum alegi cel mai bun ulei de măsline? Patru reguli bune de știut

Cu siguranță, fiecare gospodină s-a confruntat cu problema alegerii celui mai bun ulei de măsline. Ori de câte ori mergi la magazin ca să cumperi ulei de măsline, te întrebi: după ce criterii trebuie să-l aleg?

Uleiul de măsline este un aliment care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta, deoarece reprezintă un adevărat miracol când vine vorba de sănătate. Mulţi îl preferă pentru aportul de arome din mâncăruri, însă specialiştii în nutriţie îl recomandă pentru calităţile sale nutriţionale deosebite. Ne-am propus să îţi oferim câteva reguli de care trebuie să ții cont, cu ajutorul cărora poţi achiziţiona cel mai bun ulei de măsline:

1. Alege ulei de măsline “Extra Virgin”

Uleiul de măsline “Extra Virgin” este considerat cel mai sănătos deoarece, provine de la prima presare la rece a măslinelor, cu aciditate sub 0,8%, gust superior și nu suferă nici o rafinare chimică. Acesta are culoarea galbenă, cu nuanţă verzuie, gust uşor iute şi miros plăcut.

Ulei de măsline extravirgin

Aurul lichid al Mediteranei – elixir al tinereții și sursă de sănătate.

Pentru sănătatea ta și a familiei tale, alege întotdeauna produse făcute din ingrediente naturale!

2. Alege sticla de depozitare întunecată sau opacă la culoare

Evită uleiul de măsline care se comercializează în sticle deschise la culoare. Alege recipiente închise la culoare. Ele ajută la prevenirea oxidării conținutului împiedicând deteriorarea calitativă și gustul înâcrit al uleiului. De asemenea, acestea protejează uleiul de lumină și îl menține proaspăt mai mult timp.

3. Alege ulei de măsline cu cel mai mic indice de aciditate

După procentul de aciditate putem înțelege și ce gust are uleiul. Cu cât e mai mic procentul de aciditate, cu atât gustul e mai elegant, mai fin și uleiul are o aromă plăcută.

4. Alege ulei de măsline fabricat în anul actual

Ziua producerii și termenul de valabilitate sunt doi indici importanți la alegerea uleiului de calitate, de aceea citiți cu atenție eticheta. Uleiul de măsline, cu cât e mai proaspăt fabricat cu atât e mai gustos și benefic.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *