Cum faci clătitele perfecte: Iată 4 rețete pentru aluatul delicios, care nu se lipește de tigaie

Reteta Nr.1 – Aluat cu lapte si apa carbogazoasa

Ingrediente:

500 g faina
250 ml apa
500 ml lapte
3 linguri ulei
4 oua
6 linguri zahar brun
sare

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouale. Adaugam sarea, zaharul brun si amestecam foarte bine.

2. Adaugam laptele cald, apa si uleiul. Amestecam bine pana la omogenizare.

3. Treptat, adaugam faina. Amestecam pana obtinem un aluat moale si omogen. Lasam aluatul 15 minute intr-un loc cald.

4. Prajim clatitele intr-o tigaie incinsa, fara ulei. Coacem pe ambele parti, cate 30 de secunde.

SORRISO

specialitati-mob

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!

Reteta Nr.2 – Aluat pe baza de chefir

Ingrediente:

400 g faina
6 linguri zahar brun
700 ml chefir
6 oua
sare
100 ml ulei
2 lingurite bicarbonat

Mod de preparare:

1. Intr-un bol, turnam chefirul. Adaugam bicarbonatul de sodiu si amestecam bine.

2. Cu ajutorul unui mixer, batem ouale. Adaugam sare, zahar brun si chefirul pregatit anterior. Amestecam bine pana la omogenizare.

3. Treptat, adaugam uleiul si faina cernuta. Amestecam pana obtinem un aluat moale si pufos.

4. Prajim clatitele intr-o tigaie incinsa, fara ulei.

Reteta Nr.3 – Aluat pe baza de apa

Ingrediente:

500 g faina
6 linguri unt
1 l apa
4 linguri zahar brun
4 oua
sare
100 ml ulei

Mod de preparare:

1. Cu ajutorl unui mixer, batem ouale. Adaugam sare, zahar si apa. Mixam bine pana la omogenizare.
2. Treptat, adaugam faina cernuta, uleiul si amestecam pana obtinem un moale si fin.
3. Prajim clatitele intr-o tigaie incinsa, cu ulei. Gatim la foc mic, pana se rumenesc frumos.

Sorriso - cosmetice handmade

cosmetice

100% ingrediente naturale!

Reteta Nr.4 – Aluat pe baza de drojdie

Ingrediente:

500 ml lapte
600 g faina
6 oua
2 lingurite drojdie uscata
sare
6 linguri zahar brun
250 ml ulei

Mod de preparare:

1. Intr-un bol, amestecam laptele cu zahar si sare. Intr-un bol separat, amestecam faina cu drojdia uscata.

2. Treptat, turnam laptele peste amestecul de faina. Mixam bine pana la omogenizare.

3. Cu ajutorul unui mixer, batem ouale. Adaugam uleiul pe urma turnam amestecul obtinut, in aluat. Mixam pana obtinem un aluat moale si omogen.

4. Prajim clatitele intr-o tigaie incinsa, tapetata cu unt. Gatim la foc mic, pe ambele parti.

Sa le savurati cu drag, indiferent de reteta de aluat pe care o alegeti!

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *