Cum luptăm împotriva imunității scăzute a organismului și virozelor de primăvară

În cadrul emisiunii “Sputnik Matinal”, doctorul în medicină Luminița Suveică a precizat că la începutul primăverii, când imunitatea este scăzută, este foarte important să consumăm cât mai multe fructe, legume, diverse ceaiuri din ierburi, dar și cât mai multă apă.

Perioada tranzitorie dintre iarnă și primăvară aduce cu sine, pe lângă fluctuațiile de temperatură, o serie de viruși care atacă sistemul imunitar. Aceasta este perioada în care răcelile și gripele își fac apariția și ne dau mari bătăi de cap.

Luminița Suveică a precizat că virozele sunt boli infecțioase provocate de viruși de intensitate medie. Manifestările pot fi diverse, mai ales că în fiecare an apar noi tulpini de virus. Cele mai răspândite sunt virozele respiratorii.

“Virozele se manifestă printr-o stare generală proastă, dureri de cap ușoare, rinoree, durere în gât, dureri musculare și articulare, febră. E de ajuns un simplu strănut sau contact apropiat cu o persoană bolnavă ca să iei o viroză”, a explicat Suveică.

Totodată, trebuie neapărat să vă adresați medicului de familie, care vă va prescrie tratamentul necesar la apariția primelor simptome ale răcelii. Situația este și mai gravă în cazul contractării gripei, care se manifestă prin temperatura 39-40, frisoane și dureri musculare.

“Dacă de la început totul se tratează la timp, atunci puteți evita complicațiile. Dacă gripa nu este tratată, atunci apare pneumonia post gripală, care decurge destul de complicat și de multe ori provoacă chiar decesul persoanelor tinere și chiar a copiilor”, a explicat doctorul în medicină.

Autor: Cristina Baș

Sursa: sputnik.md

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *