Cum preparăm supa de tahini (pastă de susan), alimentul perfect pentru detoxifierea organismului

Seminţele de susan se regăsesc din ce în ce mai mult în rândul ingredientelor pe care românii le utilizează pentru diferite preparate. Supa de tahini (pasta de susan) este una dintre cele mai cunoscute.

Supa de tahini are la bază pasta de susan care se găseşte în toate marile magazine. Această pastă se poate prepara şi în casă. Părintele Efrem de la mănăstirea Dervent este unul dintre bucătarii care prepară această supă, mai ales că este un aliment de post, iar în mănăstire se posteşte tot timpul. Aşadar, pentru a putea face acest preparat recomandat şi pentru detoxifierea organismului după atâtea mese de sărbători, călugărul are o reteta minune. Conform nutriţioniştilor, în compoziţia chimică a seminţelor de susan se găsesc proteine, substanţe grase, vitaminele B, D, E, F, ulei în cantitate mare care conţine sezamol şi sezamolin, fitosterine, esteri şi alcooli. Seminţele şi uleiul de susan au efect emolient, antianemic, laxativ şi puternic afrodisiac natural.

Ingrediente:

2 pahare de orez cu bob scurt sau bulgur
5 lămâi pentru zeama
400g tahini ( pastă de susan)
sare, piper alb măcinat
o legătură potrivită de pătrunjel

Mod de preparare:

Se fierbe orezul în apa în care am dizolvat sarea. Îndată ce a fiert orezul, se ia oala de pe foc şi se acoperă. Zeama de lămâie şi tahini se pun într-un castron şi se amestecă bine cu o lingură din lemn. „Trebuie să obţinem o masă tare”, spune părintele Efrem. Continuăm să amestecăm, adăugând cu un polonic, puţin câte puţin, zeama în care am fiert orezul, până când obţinem un terci de consistenţa uniformă. Amestecăm orezul şi zeama şi, concomitent, adăugăm terciul de tahini, puţin câte puţin, ca să se lege. Amestecul astfel obţinut nu se mai dă la foc. Se gustă şi dacă este cazul se adaugă sare şi lămâie. Când se serveste, se pune si pătrunjelul.

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *