Cum să cucerești inima de anghinare într-o salată

Inimă de anghinare

Cine își amintește minunatul film Amélie ține minte, probabil, și replica sarcastică a personajului principal către mizantropul patron de prăvălie de vis a vis: „Parce que même un artichaut a du cœur” („Pentru că până și o anghinare are inimă”). Sarcasmul Améliei este, pentru cine cunoaște această sănătoasă și gustoasă legumă, bazat pe un joc de cuvinte: anghinarea are frunze care acoperă receptaculul floral care e în formă de inimă.
Și cu, și fără frunzele care o înconjoară, anghinarea este un ingredient minunat nu doar ca garnitură sau în budinci, ci și în salate. De obicei nu se consumă crudă, ci marinată, opărită sau trasă pe grătar. Iată câteva feluri în care puteți combina anghinarea în salate:

1. Cu Baby spanac, arpacaș, morcovi și cașcaval afumat

Grâul se fierbe cu sare și se lasă la răcit; morcovul, mic, se taie fâșii; inimile de anghinare se frig pe grătar și se lasă și ele deoparte; cașcavalul se taie cubulețe; să aveți, de asemenea, câteva semințe de susan la îndemână. Toate cele de mai sus se așează pe un pat de baby spanac, iar peste puneți un dressing Oriental de la Tokaj și-un vârf de sare.

2. Cu Chef Mix, fasole boabe, țelină, brânză și nuci

Din nou, inimile de anghinare se frig pe grătar sau se opăresc cu sare, apoi se lasă la răcit; fasolea boabe, de preferință albă, o luați din conservă (asta dacă nu ați făcut în aceeași zi o iahnie sau un borș); de la țelină vă trebuie două tulpini, dar nu se supără nimeni dacă lăsați și câteva frunze proaspete înăuntru;); o mână de nuci tocate, sau măcar bine sfărâmate și cam 80-100 de grame de brânză de capră sau brânză cu mucegai albastru. Pe toate astea le puneți pe un pat de Chef Mix și „dresați” la final cu ulei extravirgin de măsline și un pic de zeamă de lămâie ori oțet balsamic. Bașca sare și piper după gust, desigur!

3. Cu Rucola, fasole, ceapă și semințe de susan

Pe un pat de Rucola se pun 100g fasole boabe de conservă, inimile de anghinare fripte/opărite și tocate, o ceapă mică, roșie, tăiată discuri. Stropiți cu ulei de măsline și dressing de mere de la Tokaj, sare și piper și, dacă aveți la îndemână, o mână de pătrunjel verde tocat, că ăsta chiar e bun peste tot!

Sursa: Eisberg

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *