Savurarea unei cafele este o deprindere atât de banală și o plăcere atât de comună încât nici nu îți imaginezi câte reguli și câte trucuri există în legătură cu acest obicei. Pentru a te energiza cu adevărat și pentru a-i simți adevărata savoare, e nevoie să știi când și cum să bei licoarea care îți aduce suplimentul de energie peste zi.
Primul lucru pe care trebuie să îl faci când te decizi să-ți îmbunătățești experiența consumului de cafea este să alegi un produs de calitate, iar acest lucru presupune un efort financiar. Poți testa mai multe variante până găsești aroma care ți se potrivește sau poți cere recomandări în magazinele de specialitate.
Bucură-te de adevărata savoare
În mod ideal, cafeaua ar trebui să fie proaspăt prăjită și măcinată exact înainte de consum, pentru că în felul acesta își păstrează toate proprietățile intacte. Iar pentru a-i simți adevărata savoare, consum-o călduță, nu fierbinte, și cu înghițituri mari. Tot pentru a te bucura de adevărata savoare, la restaurant primești, alături de ceșcuța de cafea, și un pahar cu apă. Obișnuiește-te să ai și acasă apă la îndemână, pentru că acest lucru ajută și la hidratarea corectă.
Dacă îți place cafeaua cu lapte, deși adevărații cunoscători susțin că îi strici gustul adăugând lapte, zahăr, frișcă sau orice altceva, evită-l totuși pe cel condensat, care are multe grăsimi.
Pentru a afla ce cantitate de cafea e potrivită pentru tine, tot ceea ce trebuie să faci este să îți urmărești reacțiile organismului. Când depășești limita, vei simți palpitații, nervozitate, neliniște.
SORRISO
Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!
Cele mai bune ore pentru cafea
Dimineața, deși primul lucru pe care ești tentat să îl faci este să te îndrepți spre aparatul de cafea, fă totuși un efort și ia micul dejun. Altfel, riști ca, în timp, să ai parte de probleme precum gastrita, ulcerul, colonul iritabil. De asemenea, consumul cafelei înainte de micul dejun este asociat și cu un risc crescut de cancer la colon. De altfel, cea mai potrivită oră pentru cafeaua de dimineață este după 9.30, nicidecum de îndată ce te dai jos din pat. Explicația este următoarea: între 08.00 și 09.00, organismul secretă suficient cortizol încât să nu mai aibă nevoie de niciun fel de stimulent în acest interval. Când producția de cortizol scade, e momentul cafelei de dimineață. Dacă insiști totuși să o consumi înainte de 9.30, în timp vei avea nevoie de cantități din ce în ce mai mari pentru a simți o diferență. Nivelul cortizonului mai crește natural în jurul prânzului, înainte de ora 13 și în intervalul 17.30- 18.30, acestea fiind alte momente ale zilei în care cafeaua este inutilă.
Cât să bei pentru a nu te îmbolnăvi
Există persoane care funcționează bine cu o singură cafea pe zi și altele care au nevoie de 5-6 cești pentru a se simți în formă. Recomandarea oficială este de 400 de mg de cafeină/ zi, echivalentul a trei cești de espresso. Ce depășește această doză înseamnă risc crescut de insomnie, palpitații, tensiune ridicată și suprasolicitare a rinichilor. Ține cont de faptul că acest produs este și diuretic și riști să te deshidratezi dacă nu compensezi consumul ridicat de cafea cu unul pe măsură, de apă. În zilele caniculare și în contextul depășirii dozei de cofeină, trebuie să bei mai mult de doi litri de apă.
Cafeaua decofeinizată este o opțiune la care trebuie să apelezi rar, pentru că este nocivă. În procesul de decofeinizare, se folosesc substanțe chimice care, în caz de consum ridicat, sunt periculoase pentru organism.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Sursa: slabsaugras.ro
One Response
Cred ca e util articolul. Numai ca:
Boabele nu le prajim noi, le punem în boxa unui aparat.