Cum se îngrijesc mușcatele pe timp de iarnă pentru a rămâne superbe

Muscatele sunt flori spectaculoase care infloresc si care iti fac gradina, balconul sau terasa mai frumoase. Aceste flori ofera chiar si cascade de flori, fiind deseori alese pentru frumusetea lor atat in gospodarii, cat si la restaurante sau alte spatii publice.

1. Inainte ca prima bruma sa cada, taiati toti lastarii muscatei la aproximativ 10 cm, chiar daca inca mai au flori.

Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale

Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.

pensione-peschici-mm1d7ed7i3l5f1bs70bjoef0lb2i6v3aw0cf4ibbou

2. Atunci cand taiati toti lastarii muscatei la aproximativ 10 cm, poti sa cauti si ramurile batrane si sa le tai mai scurt de atat.

3. Inainte de a taia muscata, este important sa speli foarte bine uneltele pe care le folositi.

4. Daca ai muscata la ghiveci, atunci trebuie sa stii ca aceasta se pastreaza intr-o incapere racoroasa. Muscatele din ghivece se pastreaza la temperaturi de minim 1 grad Celsius si de maxim 12 grade Celsius.

5. Planta nu se va mai uda decat foarte rar. Se mai pune apa in acest timp muscatelor doar pentru a evita ca substratul sa se deshidrateze complet. Ai grija sa pui putina apa, aproximativ 100 de ml de apa pe luna.

Ai grija sa ajuti muscatele ingrijindu-le pentru ca ele sa iti ofere flori frumoase, sanatoase si colorate.

Sursa: ideipentrucasa.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *