Cum se prepară cafeaua grecească cu caimac

Cafeaua grecească este una dintre cele mai gustoase cafele din lume. Este cafeaua pe care o savurezi, nu cea pe care o bei pentru a te trezi. Prezența caimacului o face cu adevărat specială.

Ingrediente:
2 cești de apă (folosim pentru măsurare ceștile din care vom savura cafeaua)
2 lingurițe de cafea grecească
2 lingurițe de zahăr

Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale

Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.

pensione-peschici-mm1d7ed7i3l5f1bs70bjoef0lb2i6v3aw0cf4ibbou

Mod de preparare:
Apa se toarnă într-un ibric, se adaugă cafeaua și zahărul.
Cafeaua grecească se prepară la foc mediu. Se amestecă încontinuu până ce cafeaua se dizolvă. Va dura câteva minute până ce cafeaua va începe să fiarbă. De îndată ce începe să fiarbă se oprește focul și se dă deoparte. Dacă veți continua fierberea veți pierde caimacul.
Se umple jumătate de ceașcă și apoi se umple cea de a doua ceașcă. Reveniți la prima ceașcă și umpleți-o cu restul de cafea. Această tehnică va asigura prezența caimacului în ambele cești.

Lăsați 3-4 minute pentru ca zațul să se așeze.
Cafeaua grecească se servește alături de un pahar cu apă.

Sursa: retete.unica.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *