Deliciu culinar: flori de soc pane

Florile de soc pot fi gătite pane, iar clătitele pot înlocui tăiţeii sau găluştele din supă. Este descoperirea unor români care trăiesc acum în Austria şi au început să aprecieze bucătăria locală.

”Nu e greu deloc, e chiar foarte uşor să le prepari. E nevoie doar de puţină atenţie la alegerea florilor, pentru că se culeg când sunt înflorite, dar atenţie la floare să nu fi căpătat deja culoarea gălbuie, pentru că atunci se scutură. Când începe să se scuture, floarea are un aspect gălbui. Trebuie verificate să nu se scuture de polen, de petale şi după ce se culeg, se spală bine şi se aşează pe o suprafaţă unde să se poată scurge apa”, începe Emilia Roman indicaţile.

Separat, mai spune ea, se face compoziţia exact ca şi pentru şniţele. Pentru florile de soc, ea recomandă să se amestece oul cu făina într-o pastă. De asemenea, poate fi folosit aluatul preparat ca şi pentru clătite. ”Batem ouăle, pune făina în ploaie, un vârf de cuţit de bicarbonat şi lapte cu care se va subţia compoziţia până la consistenţa dorită. Florile apoi se prind de codiţă şi se pun în compoziţia pentru şniţel, după care se pun în tigaia cu ulei fierbinte şi se prăjesc”, mai explică ea.

Dintr-un ou putem prăji cel puţin 4-5 flori de soc. Reţeta este foarte populară în Austria, iar gustul dulceag al florilor de soc este foarte apreciat. Noi îi spunem holunda. După prăjire, florile devin crocante în interior şi sunt foarte plăcut parfumate.

Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale

Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.

pensione-peschici-mm1d7ed7i3l5f1bs70bjoef0lb2i6v3aw0cf4ibbou

Tăiţei din clătite

O altă reţetă pe care ne-a dezvăluit-o Emilia sunt clătitele care înlocuiesc cu suces fideaua sau găluştele din supă. ”Facem clătite, dar în aluat nu punem zahăr. În schimb, punem verdeţuri. Maieran, praz, toate tăiate foarte subţiri”, explică ea. După ce sunt prăjite clătitele, se lasă la răcit, apoi sunt tăiat fideluţe la lăţimea dorită. ”Se adună marginile laterale către mijloc, apoi se rulează şi se taie felii. După care le punem în congelator, iar când facem supa, le scoatem şi le punem în loc de fidea sau găluşte. Sunt foarte gustoase şi dau un gust bun supei”, spune Emilia.

Sursa: adevarul.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *