Dulceață de trandafiri

Ingrediente:

250 grame petale de trandafir
1 kg de zahăr
1 l apă
2 lămâi
scorțișoară (mărunțită nu pulbere) facultativ
zahăr vanilat 2-3 pliculețe

SORRISO

specialitati-mob

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!

Mod de preparare:

Petalele de trandafiri se spală, se scurg și se rupe partea albă. Se freacă cu o lingură de zahăr și o lingură zeamă de lămâie și se pun la rece până se pregătește siropul.

Apa cu zahărul se pun la fiert până se obține un sirop legat. Se verifică pe o farfurioară picături de sirop, dacă rămâne bobiță de sirop întreagă și nu curge înseamnă că este făcut. Se adaugă apoi petalele de trandafiri și zeama de lămâie și se mai fierbe 5 minute la foc mic. Se oprește focul, se lasă 5 minute să se odihnească, timp în care începe să se coloreze și să se parfumeze și mai tare!

Se pune apoi în borcanele, se închid bine și se lasă la răcit acoperite într-un prosop gros.

Sursa: www.discoverbucovina.info

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10%
Reducere

la prima comandă

Fii primul care descoperă
noutățile și ofertele noastre!

Abonează-te la newsletter!

* Codul se trimite automat după confirmarea abonării prin e-mail, iar reducerea se aplică produselor care nu au deja o promoție. Dacă în 5 minute nu ați primit mesajul de la noi, vă rugăm să verificați folderul de Spam/Promoții.