Deşi mai puţin cunoscută şi consumată în ţara noastră, asta şi din cauza preţului mai ridicat, mierea de cimbrişor este extrem de benefică pentru sănătate. Proprietăţile terapeutice ale mierii de cimbrişor sunt recunoscute în întreaga lume. Care sunt beneficiile ei aflaţi din materialul următor.
După cum ne-a declarat fitoterapeutul Simona Mihăilescu, ”mierea de cimbrişor poate fi folosită ca desert şi în diete şi în curele de slăbire. Este foarte bogată în antioxidanţi şi nu conţine grăsimi, iar gustul dulce este dat de conţinutul de glucoză şi fructoza, sursele naturale de energie ale organismului nostru. Mierea de cimbrişor este un produs foarte bun care contribuie la un stil de viaţă sănătos şi la tratarea a numeroase probleme de sănătate”.
Băcănia Sorriso
Miere 100% naturală
Livrată direct la ușa ta de la mici producători locali.
Stimulează circulaţia sângelui
Cimbrişorul este o plantă cu o aromă deosebită şi cu numeroase proprietăţi terapeutice recunoscute în intreaga lume. ”Gustul mierii de cimbrişor este unul extraordinar, datorită buchetului floral din compoziţie, fapt pentru care poate fi considerată o delicatesă cu efecte terapeutice uimitoare. Mierea de cimbrişor stimuleaza circulatia sangelui, având şi un uşor efect afrodisiac. Datorită uleiului volatil pe care îl conţine planta de cimbrişor, această miere are efecte benefice asupra căilor respiratorii, calmând tusea convulsiva, bronşita sau răguşeala”, mai precizează Simona Mihăilescu.
Poate fi folosită şi în infecţiile pielii
Mierea de cimbrişor are culoare aurie deschisă, este bogată în cupru şi bor. Datorită proprietăţilor antiseptice ale uleiurilor volatile de cimbrişor, mierea poate fi folosită în plăgi purulente şi alte infecţii ale pielii. Administrată intern, are proprietăţi expectorante şi calmante pentru spasmele căilor respiratorii, fapt pentru care se recomandă în tratarea tusei, chiar şi a celeli convulsive sau astmatice, a bronşitei, guturaiurilor, răguşelii. Mierea de cimbrişor acţionează asupra ficatului şi rinichilor, ameliorând starea lor de funcţionare, poate activa circulaţia, este tonică în cazul anemiilor.
de Denis Grigorescu
Sursa: adevarul.ro