Efectele benefice ale mierii de cimbrişor

Deşi mai puţin cunoscută şi consumată în ţara noastră, asta şi din cauza preţului mai ridicat, mierea de cimbrişor este extrem de benefică pentru sănătate. Proprietăţile terapeutice ale mierii de cimbrişor sunt recunoscute în întreaga lume. Care sunt beneficiile ei aflaţi din materialul următor.

După cum ne-a declarat fitoterapeutul Simona Mihăilescu, ”mierea de cimbrişor poate fi folosită ca desert şi în diete şi în curele de slăbire. Este foarte bogată în antioxidanţi şi nu conţine grăsimi, iar gustul dulce este dat de conţinutul de glucoză şi fructoza, sursele naturale de energie ale organismului nostru. Mierea de cimbrişor este un produs foarte bun şi care contribuie la un stil de viaţă sănătos şi la tratarea a numeroase probleme de sănătate”.

Stimulează circulaţia sângelui

Cimbrişorul este o plantă cu o aromă deosebită şi cu numeroase proprietăţi terapeutice recunoscute în intreaga lume. ”Gustul mierii de cimbrişor este unul extraordinar, datorită buchetului floral din compoziţie, fapt pentru care poate fi considerată o delicatesă cu efecte terapeutice uimitoare. Mierea de cimbrişor stimuleaza circulatia sangelui, având şi un uşor efect afrodisiac. Datorită uleiului volatil pe care îl conţine planta de cimbrişor, această miere are efecte benefice asupra căilor respiratorii, calmând tusea convulsiva, bronşita sau răguşeala”, mai precizează Simona Mihăilescu.

Poate fi folosită şi în infecţiile pielii

Mierea de cimbrişor are culoare aurie deschisă, este bogată în cupru şi bor. Datorită proprietăţilor antiseptice ale uleiurilor volatile de cimbrişor, mierea poate fi folosită în plăgi purulente şi alte infecţii ale pielii. Administrată intern, are proprietăţi expectorante şi calmante pentru spasmele căilor respiratorii, fapt pentru care se recomandă în tratarea tusei, chiar şi a celeli convulsive sau astmatice, a bronşitei, guturaiurilor, răguşelii. Mierea de cimbrişor acţionează asupra ficatului şi rinichilor, ameliorând starea lor de funcţionare, poate activa circulaţia, este tonică în cazul anemiilor.

de Denis Grigorescu

Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale

Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.

pensione-peschici-mm1d7ed7i3l5f1bs70bjoef0lb2i6v3aw0cf4ibbou

Sursa: adevarul.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Băcănia Sorriso – alimente 100% naturale, sănătoase și gustoase!

Livrare națională GRATUITĂ la comenzi de peste 150 lei, și doar 9.9 lei la comenzi sub 150 lei!