Făina din nucă de cocos – beneficii și utilizare

Făina de cocos devine din ce în ce mai populară, pe măsură ce îi sunt descoperite beneficiile aduse sănătății.
Alternativă fără gluten, sănătoasă și gustoasă, la făina obținută din grâu sau alte cereale, făina de cocos este potrivită mai ales în alimentația persoanelor cu intoleranță la gluten, cât și în dieta cu aport redus de carbohidrați (dieta ketogenică), în dieta Paleo.

Aceasta poate fi consumată de oricine urmează un stil de viață sănătos întrucât este o sursă echilibrată de macro și micronutrienți importanți pentru starea ta de bine.
De asemenea, are un conținut scăzut de zahăr, calorii și carbohidrați digerabili. Făina din nucă de cocos se face prin eliminarea uleiului și a apei din nuca de cocos. Apoi, miezul alb se macină și se transformă într-o făină de culoare gălbui deschis.
Poți profita de beneficiile nutriționale ale făinii de cocos prin includerea sa în rețetele unor alimente precum: brioșe cu căpșuni, pâini cu texturi dense, brioșe simple, chifle cu scorțișoară, clătite, negrese, trufe, iar lista nu se oprește aici.
De asemenea, poți folosi această făină și pentru a face un aluat de pizza, pentru a uni compoziția burgerilor vegetali sau chiftelelor, pentru un mic dejun bogat în proteine cu ouă la cuptor.
Dacă ai o sensibilitate la gluten, suferi de boala celiacă sau doar vrei să elimini cerealele din alimentația ta, asigură-te că făina din nucă de cocos pe care o cumperi are inscripționat pe ambalaj că este fără gluten.

 

Fursecuri din făină de cocos

Ingrediente:

1/3 cana de faina de cocos,
¼ cana de amidon,
½ lingurita de bicarbonat de sodiu,
¼ lingurita de sare,
1/3 cana de ulei de cocos rece,
1 lingura de miere,
1 ou,
2 albusuri de ou;

Preparare:
Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Acopera o tava cu hartie de copt.
Intr-un bol, amesteca faina de cocos, amidonul, bicarbonatul de sodiu si sarea, apoi adauga uleiul de cocos.
Separat, intr-un alt bol, bate albusurile de ou, adauga oul intreg, dar si mierea, apoi incorporeaza acest amestec in cel preparat mai devreme.
Imparte aluatul in 5 biscuiti pe care ii vei pune pe hartia de copt si ii vei coace pret de 10-15 minute.

Sursa: eva.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *