Falafel – chiftele prăjite din făină de năut

Ingrediente:
2 conserve de năut,
2 linguri tărâţe de psyllium,
1 cană pătrunjel tocat,
1 morcov,
o ceapă,
6 căţei de usturoi,
4-5 linguri de făină,
1 linguriţă boia dulce,
½ linguriţă chimion măcinat,
sare şi piper,
2 linguri tahini;
3-4 linguri de ulei.

Preparare:

Se adaugă năutul scurs în robotul de bucătărie şi se mixează bine până devine pastă. Se pune pasta de năut într-un bol mai mare şi se adaugă morcovul dat pe răzătoare, ceapa și usturoiul tocate și restul ingredientelor.
Se amestecă bine până se formează o pastă. Se pune puţin ulei la încins, într-o tigaie antiaderentă. Se modelează chifteluţele şi se pun la prăjit, 2 minute pe fiecare parte.

Sursa: libertatea.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *