Folosește timp de 1 lună ulei de cocos și poți să arăți cu 10 ani mai tânără. Descoperă cum!

Uleiul de cocos este din ce in ce mai popular in ultimii ani, fiind utilizat peste tot (in samponuri, in masti DIY, la gatit retete diverse, in smoothie-uri) si fiind laudat pentru abilitatile lui de hidratare si de a te ajuta sa slabesti. In acest caz, tot tam-tam-ul este pe merit: uleiul de cocos chiar te poate ajuta la capitolul frumusete. Citeste articolul nostru de mai jos si descopera care sunt toate beneficiile uleiului de cocos pentru parul, dintii, pielea si unghiile, apoi foloseste-l timp de o luna, pentru a te poti convinge singura de schimbari!

Cum iti ajuta uleiul de cocos pielea?

Uleiul de cocos este un emolient excelent pentru pielea a carei bariera de protectie este dezechibrata: se absoarbe rapid in epiderma, nu o lasa uleioasa, o repara, ii restaureaza aspectul sanatos si mentine hidratarea prin incetinirea evaporarii (gratie continutului de Vitamina E, aminoacizi esentiali, acid lauric si caprilic). Dar trebuie sa stii ca uleiul de cocos poate bloca porii si cauza puncte negre, daca este folosit in exces, deci trebuie evitat de persoanele care sufera de acnee sau al caror ten are cosuri si zone inrosite, congestionate.

Uleiul de cocos poate fi folosit pe post de:

  • balsam de buze (impotriva crapaturilor)
  • crema de fata (aplicat seara, pe tenul matur sau excesiv de uscat), corp (dupa dus, pe pielea inca umeda, mai ales dupa epilare), maini si coate (oricand le simti crapate si uscate), calcaie (seara, inainte de culcare)
  • scrub corporal (amesteca-l cu zahar/sare, in proportie de 2:1, si aplica-l pe zonele dorite)
  • demachiant natural (maseaza-l pe intreaga fata, sterge-te cu o laveta speciala de demachiere, inmuiata in apa calduta, apoi spala-te cu o lotiune de curatare a tenului)
  • ulei de masaj facial (pentru a stimula circulatia si sistemul limfatic, foloseste presiune usoara si fa miscari ferme in sus si spre exteriorul fetei) sau corporal (foloseste-l direct din borcan sau amestecat cu 1-2 picaturi de ulei esential)
  • protectie suplimentara impotriva radiatiilor UV (aplicat pe piele, poate bloca pana la 20% dintre acestea si are un SPF de 7, conform unor studii de specialitate; foloseste-l in combinatie cu crema de protective solara, pentru o piele super hidratata)
  • tratament dupa sedintele de infrumusetare (dupa un peeling chimic sau un tratament cu laser, uleiul de cocos calmeaza pielea si o reechilibreaza, abilitatile lui antimicrobiene tinand la distanta infectia)
  • crema antirid (combate ridurile fine cu un amestec de ulei de cocos si alte ingrediente naturale, care cresc productia de colagen – miere, Vitamina E din capsule, ulei de ricin)

Cum iti ajuta uleiul de cocos unghiile?

Uleiul de cocos hidrateaza cuticulele (tinand la distanta aspectul de maini neingrijite) si unghiile (ajutandu-le sa creasca sanatoase, puternice si fara denivelari, impiedicand aparitia ciupercilor si a pielitelor din partile laterale ale unghiei). Pentru a-ti ingriji natural mainile, in fiecare seara, inainte de culcare, maseaza-ti bine unghiile cu ulei de cocos usor incalzit.

Cum iti ajuta uleiul de cocos dintii?

Numeroase studii sugereaza ca prin clatirea gurii cu ulei de cocos elimini bacteriile, poti tine la distanta diverse probleme dentare (ca inflamatia gingivala, cariile, tartrul si halitoza) si iti poti albi dintii natural. Procesul este simplu: tine in gura 1-2 lingurite de ulei de cocos topit si clateste-te cu el timp de 10-15 minute, pentru ca acesta sa aiba timp sa actioneze asupra dintilor tai; vei simti ca uleiul de cocos isi schimba consistenta si se ingroasa; dupa un sfert de ora, scuipa uleiul, clateste-ti gura cu apa calduta si spala-te pe dinti. Repeta procesul zilnic timp de 10 zile, pentru a vedea diferenta.

Cum iti ajuta uleiul de cocos parul?

Am povestit deja, pe larg, intr-un articol de pe blogul nostru despre beneficiile uleiului de cocos pentru par (pe care il gasesti mai jos). Penetrand mai adanc firul decat uleiurile minerale, uleiul de cocos (incorporat in masti sau utilizat de unul singur, ca atare) este unul dintre cele mai populare ingrediente din mastile si tratamentele de par facute in casa. Parul este protejat, intarit, hidratat si devine stralucitor gratie continutului de antioxidanti, acizi grasi (lauric si linoleic) si Vitamina E.

Uleiul de cocos poate fi folosit ca:

  • balsam de hidratare in profunzime a parului cret, lipsit de stralucire si uscat (varfurile vor fi hidratate si nu mai trebuie tunse atat de des; foloseste-l pe post de masca, pe intreaga lungime a parului)
  • solutie impotriva matretii (are proprietati antibacteriene, care iti mentin scalpul hidratat si sanatos; maseaza 1-2 lingurite incalzite la baza firelor de par, insistand la radacina)
  • agent de descalcire, care iti aranjeaza parul (te poate ajuta sa scapi de firele rebele; foloseste-l pe post de serum natural, trecand prin par un pieptene cu dintii subtiri, usor inmuiat in ulei)
  • agent de crestere (daca ai scalpul uscat, uleiul de cocos ii poate reda echilibrul si hidratarea, afectand si cresterea parului)

Sursa: sanovita.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *