Fursecuri de post

Ingrediente:
300 gr faina,
3 linguri indulcitor,
180 gr unt de cocos,
20 gr cacao,
20 ml suc de portocale rece,
1 lingurita esenta de rom,
1 lingurita esenta de vanilie,
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu,
coaja rasa de portocala,
un praf de sare.

Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale

Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.

pensione-peschici-mm1d7ed7i3l5f1bs70bjoef0lb2i6v3aw0cf4ibbou

Mod de preparare:
Se impart ingredientele in doua astfel: intr-un vas se pun 150 gr faina, jumatate din bicarbonatul de sodiu, o lingura si jumatate de indulcitor, 90 gr unt de cocos, coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si 10 ml suc de portocale. Se framanta un aluat omogen, apoi il punem la rece jumatate de ora.
In cel de-al doilea vas se pun restul ingredientelor: faina si bicarbonatul ramas, cacao, indulcitorul, untul de cocos ramas, esenta de rom si sucul de portocale. Se framanta aluatul la fel ca si pe primul, apoi se pune la rece tot pentru jumatate de ora.
Pe masa de lucru unsa cu ulei, se imparte fiecare bila de aluat in doua. Se intinde cu sucitorul prima bila cu cacao si separat prima bila cu aluat alb. Se asaza aluatul alb peste cel cu cacao si se intinde usor cu sucitorul.
Se ruleaza foile strans si se modeleaza aluatul usor pana se obtine un sul cu dimensiuni egale pe lungime. Cu un cutit bine ascutit se taie rondele de aproximativ jumatate de centimetru, care sunt apoi asezate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se modeleaza usor cu degetele daca se deformeaza la taiat. Se face la fel si cu celelalte doua bile de aluat. Se coc apoi fursecurile in cuptorul preincalzit la foc moderat, aproximativ 25-30 de minute. Se lasa sa se raceasca apoi complet, dupa care pot fi servite.

Sursa: realitatea.net

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *