Ghiveci călugăresc de post

Ingrediente:

1-2 cepe mari
2 morcovi
1 ardei gras
mazare
fasole verde
1 vanata mica
1 dovlecel mic
brocoli, sfecla rosie, conopida, varza, bame, capere, telina radacina si frunze, porumb, ciuperci, pastarnac, orice fel de legume
3-4 cartofi
verdeata (marar si patrunjel)
sare, piper, ardei iute, boia de ardei dulce, cimbru, dafin
3-4 linguri ulei
1-2 catei de usturoi
50 ml vin alb
rosii, bulion sau suc de rosii

SORRISO

specialitati-mob

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!

Mod de preparare:

Aveti nevoie obligatoriu de ceapa, morcov, ardei, cartofi si rosii sau suc de rosii. Restul legumelor – folositi ce aveti in frigider, debara sau congelator.

Nu am cantitati anume la legume, pur si simplu le tai felii (nu marunt), le amestec intr-un lighean si apoi mai adaug, in functie de coloritul obtinut.

Ghiveciul de legume este o mancare colorata si vesela.

Se adauga toate legumele intr-o tava sau cratita, se adauga uleiul si condimentele, rosiile sau bulionul si se completeaza cu apa, sa acopere legumele.

Dupa o ora, se verifica legumele, se gusta si daca e nevoie se mai adauga condimente.

Se adauga vinul si se mai baga la cuptor, fara capac, sa se rumeneasca frumos. Se lasa doar 10-15 minute.

Se serveste cald sau rece, cu verdeata tocata deasupra.

Sursa: pofta-buna.com

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *