Un desert usor de pregatit. Se pot face pentru oaspeti neasteptati sau intr-o zi de duminica in familie.
Ingrediente:
-500 gr faina;
-120 gr unt sau margarina;
-40 gr drojdie proaspata;
-o lingura zahar brun;
-o lingurita esenta de rom;
-o lingurita de sare de lamaie;
-coaja de la o lamaie;
-5 galbenusuri;
-350 ml lapte;
-zahar vanilat.
Mod de preparare:
Amestecam drojdia cu laptele usor incalzit. Se amesteca galbenusurile cu sarea, esenta de rom si se adauga laptele ramas.
Amestecati untul inmuiat, coaja de lamaie, laptele, galbenusurile, drojdia si zaharul cu faina. Se amesteca bine si se lasa la dospit aproximativ o ora.
Dupa ce aluatul a crescut, il intindem intr-un strat cu grosimea de un deget din care formam gogosile cu ajutorul unui pahar.
Puteti sa le umpleti inainte sa le prajiti sau dupa sau le puteti manca simple, oricum ar fi, ele sunt delicioase.