Pâine cu usturoi
Pisează 4 căței de usturoi (pentru două persoane) în mojarul de piatră cu un pisălog de lemn și neapărat împreună cu verdețuri care pot fi proaspete sau uscate: oregano (sovârv sau maghiran) și busuioc și puțină sare.
Amestecă apoi usturoiul și ierburile cu 6 linguri de ulei de măsline sau cu puțin unt și unge cu ele 4 sau 5 felii de pâine ușor prăjită, fierbinte.
Ulei de măsline extravirgin
Aurul lichid al Mediteranei – elixir al tinereții și sursă de sănătate.
Pentru sănătatea ta și a familiei tale, alege produse făcute din ingrediente naturale!
Direct de la producător.
Baghetă cu usturoi
Se taie o baghetă/franzelă în felii, dar feliile nu se taie până la capăt ca să rămână unite în partea de jos. Se ung pe ambele părți cu un amestec din 200 de grame de unt frecat (sau cu ulei de măsline) cu șase-opt căței de usturoi zdrobiți în mojar cu puțină sare și cimbru (pot fi cimbrișor, oregano, frunze de coriandru proaspăt sau uscat, frunze de spanac sau/și două fire de praz subțiri tăiate rondele). Bagheta se pune în tava tapetată cu hârtie de copt și se lasă în cuptorul (preîncălzit) 10-15 minute, la foc mediu.
După ce se scoate din cuptor, se presară feliile cu pătrunjel tăiat mărunt (sau mărar, leuștean, mentă, busuioc sau un amestec din toate).
Sigur, dacă pe lângă unt punem și telemea veche de capră sau de oaie sau câteva măsline tăiate mărunt, atunci … efectul devine și mai răvășitor !