Gutui coapte – un desert ușor, ieftin, sănătos și aromat

Ingrediente:

2 gutui taiate in lung in felii groase
1 cana de vin dulce
1 portocala, zeama si coaja rasa
1 lamaie, zeama
1 cana de zahar
1 bucatica de scortisoara
1 lingura rasa de unt

Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale

Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.

pensione-peschici-mm1d7ed7i3l5f1bs70bjoef0lb2i6v3aw0cf4ibbou

Mod de preparare:

Spalam si curatam suprafata gutuilor de puf, le taiem in lung in felii groase si inlaturam mijlocul si semintele.

Cand le taiem, punem feliile intr-un vas de apa cu zeama lamaie ca sa nu se oxideze si sa-si schimbe culoarea. O alta varianta este sa turnam pe deasupra zeama de lamaie.

Punem intr-o tava jumatate din zahar, apoi feliile de gutui, apoi restul zaharului si celelalte ingrediente.

Untul il raspandim in bucatele mici. Acoperim bine tava cu capacul si daca nu are capac, cu hartie de copt si coacem la cuptor preincalzit la 180 oC pentru aprox. 2-3 ore pana prind o culoare rubinie.

Servim dupa ce se racesc, simple sau cu inghetata de vanilie, sau cu frisca pe deasupra.

Sursa: retetegrecesti.gr

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *