Hummus grecesc

Ușor de preparat, consistent și foarte gustos, hummusul este din ce în ce mai popular, acesta putând fi aromatizat în numeroase feluri, pentru a fi pe placul oricui.

Ingrediente:

o conservă cu năut
2 linguri cu sos tahini
sucul unei jumătăți de lămâi mici
1 cățel de usturoi
sare și piper, după gust
o linguriță rasă cu paprika iute
2 linguri cu ulei de măsline presat la rece
o linguriță cu fulgi de chilli

Delicii mediteraneene

Direct de la mici producători locali.

Scurgeți bine năutul din conservă, după care puneți boabele într-un robot de bucătărie și mixați.

Adăugați apoi tahini, usturoiul zdrobit sau dat prin presă, sucul de lămâie și uleiul. Mixați din nou până când obțineți consistența dorită.

Adăugați condimentele, mai puțin paprika, și mixați din nou.

Dacă este nevoie, mai adăugați apă, câte o lingură, pentru a obține o consistență mai cremoasă.

Transferați apoi hummusul pe o farfurie, turnați puțin ulei de măsline deasupra și presărați paprika.

Serviți hummusul alături de o salată proaspătă, cu lipie.

Sursa: doxologia.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

2 Responses

  1. Desi acest produs, libanez, este foarte gustos si sanatos reteta dumneavoastra are un minus, cel putin, si anume lipsa chimionului(atentie, nu a chimenului!). Si la final adaugati si frunze verzi de patrunjel.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *