Prajitura mai simpla de atat nici ca poti face! Amesteci cateva ingrediente, bagi prajitura la cuptor in mai putin de 10 minute si in maxim 40 de minute obtii lamaita glazurata dulce-acrisoara.
INGREDIENTE (pentru 6 porții)
140 g faina
150 g zahar
un praf sare
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua
2 linguri iaurt simplu
3 linguri ulei
coaja de la 2 lamai
3 linguri zeama lamaie
SORRISO
Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!
INGREDIENTE PENTRU GLAZURA
150 g zahar pudra
coaja unei lamai
2-4 linguri zeama de lamaie
MOD DE PREPARARE
Preincalzeste cuptorul si tapeteaza o tava cu foaie de copt. Pune toate ingredientele pentru blat intr-un castron si amesteca-le cu o lingura sau foloseste mixerul.
Toarna compozitia in tava si da-o la cuptor pentru 25-30 de minute, sau pana devine rumena si trece testul scobitorii.
In timp ce prajitura e la cuptor, pregateste glazura, adaugand zeama de lamaie peste zaharul pudra putin cate putin, in timp ce amesteci continuu. Cand glazura are o consistenta putin mai lichida decat mierea si este complet omogenizata, este gata.
Scoate prajitura, las-o sa se raceasca si glazureaz-o. Da prajitura la rece pentru 20-30 de minute, apoi serveste-o.