Oțetul de mere, leac pentru gripă, crize de nervi, înțepături, diaree

Otetul de mere si miere de albine, adevarat cocteil de sanatate, este considerat un “elixir de viata lunga” atat de catre specialisti, cat si de catre consumatori.

Cel care a facut cunoscut in lume otetul de mere si miere de albine a fost D.C. Jarvis, un medic de tara din statul american Vermont. Observand deosebita longevitate a oamenilor din respectiva comunitate locala, el a vrut sa afle carui fapt i se datora aceasta si asa a aflat ca fermierii din zona consumau putina carne si oua, dar se hraneau cu multe legume si fructe.

De asemenea, fermierii beau zilnic cel putin un pahar cu apa in care puneau doua lingurite de otet de mere si doua lingurite de miere de albine.

Oriunde v-ati afla – acasa, la serviciu ori in concediu – e bine sa aveti la indemana otetul de mere si miere de albine.

E recomandat ca persoanelor racite, gripate si care au febra sa li se faca o frectie cu otet cald plus apa, parti egale. Pe talpi se pun comprese calde peste care se trag imediat sosete groase din lana sau bumbac. De asemenea, se pune o compresa calda, bine inmuiata in acest amestec de otet si apa si pe crestetul capului, peste care se pune un fes sau un batic.

Impotriva durerilor de gat: se curata unul sau doi cartofi, se dau prin razatoarea mare si se pun pe o bucata de material mai lung, panza sau tifon, cat sa poata fi legat la ceafa. Cartofii rasi se stropesc, din belsug, cu otet de mere caldut plus apa, parti egale. Legatura astfel pregatita se pune seara, in jurul gatului si se tine pana dimineata.

Persoanele agitate, nervoase, cu pulsul marit, in pragul unei crize de nervi e bine sa inspire pret de cateva zeci de secunde mirosul de otet pus pe o farfuriuta ori intr-o ceasca.

Impotriva diareei: persoanele care din diferite motive au scaune foarte dese, apoase si dureri abdominale, pana ajung la medic, sa procedeze in felul urmator: intr-un pahar cu apa calduta, la temperatura corpului, se pune o lingura de otet de mere (adulti) si o lingurita de otet – copii. Se bea cate un pahar din acest amestec din ora in ora.

Impotriva intepaturilor de insecte: locul afectat se umezeste imediat si cat mai des cu un tampon de vata inmuiat in otet de mere. Mancarimile vor disparea, nu apar umflaturi si vindecarea se produce repede si fara sa ramana semn.

Cateva linguri de otet de mere puse in apa cu care va clatiti parul fac minuni: un par matasos, rezistent, cu volum marit si radacina sanatoasa.

O compresa de otet incalzit pusa peste un furuncul are efect benefic imediat. Durerile dispar, se elimina puroiul dar, mai ales, se evita infectarea locului.

Pus in apa de baie – o ceasca de cafea – otetul le ajuta pe persoanele care transpire mult sa scape de aceasta neplacere.

Otetul de mere si miere de albine poate fi folosit si ca dezinfectant in taieturi, julituri si alte rani in caz ca nu aveti la indemana un alt dezinfectant.

Otetul de mere poate fi folosit si impotriva nasului infundat. Se sufla bine nasul dupa care se sterg narile, pe interior, cu un betisor igienic inmuiat in otet. Efectul este imediat, dar pana la vindecarea completa acest lucru trebuie facut de cateva ori pe zi.

Atentie! Nu apelati la aceasta procedura daca aveti narile ranite.

Impotriva negilor: se amesteca o lingura de otet de mere cu o lingurita de sare fina dizolvata intr-o lingura de apa fierbinte. Solutia astfel obtinuta se pune intr-o sticluta inchisa la culoare si se pastreaza la loc ferit de soare. Se umezeste negul (negii) de cateva ori pe zi, cu un betisor igienic sau un tampon de vata inmuiat in aceasta solutie. Dupa 3, 4 saptamani nici n-o sa mai stiti ca-n locul respectiv a fost ceva care v-a deranjat.

Despre efectele benefice ale otetului de mere si miere de albine s-a scris mult si inca se va mai scrie. Am citit ca acest produs naturist are foarte multe proprietati curative dare m-am oprit doar la cele cunoscute din proprie experienta.

Retineti!

– tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;

– tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta;

– efectele tratamantului naturist nu sunt imediate ca in cazul unui tratament medicamentos, de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare;

– un produs – mar, usturoi, cartof etc trecut printr-un proces de fabricatie nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.

– daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman, inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Credinta ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% ajutor, vindecare.

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *