Miere cu cimbru și rozmarin, pentru afecțiunile respiratorii

Cimbrul este o plantă înzestrată cu proprietăți terapeutice extraordinare. Este antibacterian, antiviral, anti-histaminic, antiinflamator, antispasmodic, expectorant și anti-tusiv.

Ajută la dezinfectarea căilor respiratorii și la calmarea pasajelor bronhice. Dezinfectează de asemenea aerul și împiedică răspândirea germenilor.

Curăță plămânii fără să provoace o tuse violentă. Spre deosebire de antibiotice, este eficient atât în infecțiile bacteriene, cât și în cele virale. Are de asemenea un efect calmant asupra sistemului nervos, încurajând odihna.

SORRISO

specialitati-mob

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!

Terapeuta Maria Treben recomanda cimbrul pentru pneumonie și astm. Alți botaniști îl citează ca remediu pentru tuse convulsivă, pentru eliminarea flegmei, pentru dificultăți respiratorii (respirație scurtă) și ca tonic pulmonar. Trebuie evitat în cantități mari pe perioada sarcinii.

Rozmarinul este la rândul lui o plantă benefică pentru plămâni. Ajută la curățarea plămânilor, dar și a ficatului. Stimulează circulația sângelui și a altor lichide din corp. Este bogat în vitaminele A și C, în calciu, magneziu, fier, potasiu și zinc.

Inhalarea aromei de rozmarin poate ajuta la decongestionarea căilor respiratorii în caz de infecții, alergii, răceli sau gripă. Este de asemenea util în durerile de cap sau sinuzale asociate cu bolile aparatului respirator.

Miere pentru afecțiuni respiratorii

Ingrediente

• 2 linguri de cimbru uscat
• 2 linguri de rozmarin uscat
• 350 g de miere

Preparare

Adăugați plantele într-un borcan și turnați peste ele mierea de albine. Amestecați cu o lingură lungă de lemn sau de plastic și închideți ermetic.

Puneți borcanul pe un pervaz unde ajunge soarele, și lăsați-l să stea 2 săptămâni.

Nu este nevoie să strecurați mierea. Se consumă ca atare.

Utilizări și mod de administrare

Pentru adulți, doza este de 2 lingurițe pe zi: 1 dimineața și 1 seara. Copiii peste 6 ani pot lua jumătate din cantitatea recomandată adulților.

Această combinație aromatică de miere și plante este deosebit de gustoasă și eficientă împotriva afecțiunilor aparatului respirator. Poate fi folosită în răceli, gripă, dureri în gât, tuse, bronșită, și în orice fel de congestie a plămânilor sau pasajelor sinuzale.

Surse bibliografice:
1. Annie’s Place, 10+ Medicinal Honey Blends for Winter
2. LIVE STRONG, Herbs That Clean the Lungs
3. Natural Alternative Remedy, 20 Health Benefits of Rosemary
4. Herbal Prepper Academy, Your Respiratory System’s Best Herbal Friend: Thyme

Sursa: lataifas.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *