Mujdei de usturoi preparat după rețeta farmacistului și fitoterapeutului Ovidiu Bojor

Toată lumea știe că mujdeiul de usturoi este sănătos – ne protejează de virusuri, crește imunitatea și revigorează organismul. Tocmai de aceea, cunoscutul academician și fitoterapeut Ovidiu Bojor recomandă la rândul său acest preparat, pe care toți românii ar trebui să-l consume de trei ori pe săptămână, după cum spune el, dacă nu au nicio contraindicație medicală.

SORRISO

specialitati-mob

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!

Mod de preparare:

Peste bulbii (cățeii) de la o căpățână de usturoi, curățați de coajă, se pune sare grunjoasă și o linguriță de miere de albine. Se freacă bine într-o piuă de lemn sau mojar de ceramică, până se obține o pastă.
Se adaugă  ulei de măsline extravirgin și se continuă frecarea până se obține o emulsie. La final se adaugă 1-2 linguri de oțet de mere și se amestecă bine.

Preparat astfel, mujdeiul poate fi folosit la asezonarea alimentelor, dar și consumat de către cei care suferă de gastrită, uleiul protejând mucoasa gastrică. De asemenea, a doua zi respirația nu mai miroase a usturoi.

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

One Response

  1. Sunt interesat. Dar doresc cantitatile exacte. Cati catei de usturoi se piseaza cu , de exemplu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *