Toată lumea știe că mujdeiul de usturoi este sănătos – ne protejează de virusuri, crește imunitatea și revigorează organismul. Tocmai de aceea, cunoscutul academician și fitoterapeut Ovidiu Bojor recomandă la rândul său acest preparat, pe care toți românii ar trebui să-l consume de trei ori pe săptămână, după cum spune el, dacă nu au nicio contraindicație medicală.
SORRISO
Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!
Mod de preparare:
Peste bulbii (cățeii) de la o căpățână de usturoi, curățați de coajă, se pune sare grunjoasă și o linguriță de miere de albine. Se freacă bine într-o piuă de lemn sau mojar de ceramică, până se obține o pastă.
Se adaugă ulei de măsline extravirgin și se continuă frecarea până se obține o emulsie. La final se adaugă 1-2 linguri de oțet de mere și se amestecă bine.
Preparat astfel, mujdeiul poate fi folosit la asezonarea alimentelor, dar și consumat de către cei care suferă de gastrită, uleiul protejând mucoasa gastrică. De asemenea, a doua zi respirația nu mai miroase a usturoi.
One Response
Sunt interesat. Dar doresc cantitatile exacte. Cati catei de usturoi se piseaza cu , de exemplu