INGREDIENTE:
280 g făină,
240 ml apă,
250-280 g zahăr,
100 g cacao pudră,
80-100 ml ulei,
1 linguriță de sare,
2 fiole esență de vanilie,
1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt,
OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decor.
Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale
Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.

MOD DE PREPARARE:
Pentru început, preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Într-un bol mare, adaugă făina și peste pune restul ingredientelor uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Amestecă foarte bine cu un tel compoziția până când obtii o compoziție omogenă.
Toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen.
Toarnă aluatul de negresă în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așază compoziția.
Pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale.
Sursa: retete.unica.ro