Pască din brânză și smântână fără aluat – foarte simplu, rapid dar și delicios

Deserturile fără blat sau fără aluat au devenit foarte populare în ultima vreme. Tot mai multe femei preferă rețetele simple, care nu necesită coacere în cuptor sau un aluat complicat care trebuie frământat.

Vă recomandăm, pentru Paștele acesta, o rețetă de pască fără aluat, foarte ușor de făcut și foarte reușită. Veți vedea că lista ingredientelor are și alternative, astfel încât rețeta să poate fi adaptată la posibilitățile și preferințele fiecăruia.

Ingrediente necesare:

• 750 g de brânză de vaci scursă bine sau urdă
• 250 ml de smântână sau iaurt
• 200 g de zahăr pudră sau stevia
• 6 ouă
• 50 g de unt
• 100 g de făină
• 60 g de griș sau praf de budincă de vanilie
• 150-200 g de stafide sau alte fructe confiate
• esență de vanilie, lămâie sau portocale
• coajă rasă de citrice

Mod de preparare:

Spargeți ouăle și puneți-le într-un castron încăpător. Adăugați zahărul și esența de vanilie. Amestecați cu telul până când ouăle se bat bine. adăugați apoi brânza, și amestecați cu o paletă când obțineți o compoziție cremoasă.

Adăugați apoi untul moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) sau topit, și amestecați până la omogenizare. Incorporați treptat făina și amestecați bine.

Adăugați treptat și grișul, până se incorporează bine. Veți obține un aluat cremos. Incorporați smântâna și la final adăugați stafidele (acestea pot fi lăsate la înmuiat înainte în rom). Pentru a nu risca , ți putea să fierbeți grișul în apă, urmând ca după răcire să-l încorporați trepat în compoziție.

Pentru a coace pasca, folosiți o formă rotundă (inel detașabil), unsă în prealabil cu unt și tapetată cu puțină făină, sau o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Turnați compoziția de pască și nivelați cu paleta pe deasupra.

Introduceți pasca în cuptorul bine încins, și lăsați-o să se coacă la 170-180 de grade Celsius, circa o oră. Este gata când devine aurie pe centru și maronie pe margini.

Nu o scoateți imediat. Lăsați-o să se răcească în balcon, peste noapte, pentru a se închega bine. A doua zi, desfaceți pasca de jur împrejur cu un cuțit, și apoi scoateți inelul. Este suficient de fermă pentru a se porționa ușor și frumos. O puteți tăia ca pe tort.

Sursa: secretulsanatatii.net

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *